T10 - Verdun. Descens a l'infern

"Verdun, descens a l'infern", a "Cronos"

"Cronos", l'espai, presentat per Enric Calpena, que inclou documentals històrics de gran factura, emetrà "Verdun, descens a l'infern".

"Cronos" situa l'espectador durant la Primera Guerra Mundial. A principis de 1916 la guerra ja fa un any i mig que dura. Milions de soldats estan empantanats, enfonsats en trinxeres que serpentegen al llarg de centenars de quilòmetres.
Verdun, descens a l'infern", a "Cronos"

El comandament alemany decideix provar una nova estratègia: atacaran una fortalesa emblemàtica amb la intenció d'obligar els francesos a fer grans sacrificis per conservar-la. Aquesta fortalesa serà Verdum.

Verdum era un enclavament estratègic, una ciutat fortificada, amb passos subterranis i 18 fortaleses que envoltaven el perímetre, però també era un cul-de-sac.

La intenció alemanya era atacar aquella posició, amb la convicció que els francesos no l'abandonarien per orgull nacional, i causar d'aquesta manera un nombre de baixes important.

Per Erich von Falkenhayn, cap de l'Estat major alemany, no era tan important la victòria militar com la destrucció progressiva de l'exèrcit enemic. Però les coses no van sortir com imaginaven els generals germànics. Els francesos van resistir gairebé un any sencer i els mateixos alemanys s'hi van trobar més involucrats del que havien previst.

El resultat va ser terrible: 350.000 soldats morts, 350.000 de ferits i la convicció per part dels dos bàndols que la guerra encara duraria molts anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada