T8 - Grace O'Malley, la reina pirata

Dones que han fet història, a "Cronos"

Les protagonistes d'aquesta setmana són l'artista Artemisia Gentileschi i Grace O'Malley, la reina pirata.

"Cronos", l'espai presentat per Enric Calpena que dóna cabuda a documentals històrics de gran factura, ofereix, a partir d'aquesta setmana, "Dones guerreres: Grace O'Malley, la reina pirata" retrata la història d'una de les dones més extraordinàries del seu temps.

"Dones guerreres: Grace O'Malley, la reina pirata"

Líder política, cap de clan, comerciant, guerrera, pirata... Grace O'Malley és una llegenda d'Irlanda i encara avui s'expliquen històries d'aquella dona que resulten del tot increïbles. Però Grace O'Malley no només va existir, sinó que va ser una de les dones més extraordinàries del seu temps. Som al segle XVI, en una Irlanda molt dividida entre els clans i dominada pels senyors anglesos. Els O'Maille són un grup poderós, molt abocats al mar, en una època en què no era fàcil distingir entre un vaixell mercant i un de pirata. La vida arriscada i atzarosa del mar, més la personalitat forta de Grace, facilitaran l'ascens de la jove dins del clan fins a convertir-se en la seva reina. Però, com hi va arribar?

De fet, era una dona casada i mare de tres fills... fins que el seu marit va morir. Llavors comença la seva carrera en el comerç i la pirateria. Participa en batalles, és capturada i alliberada, es torna a casar, es divorcia... La duresa de Grace l'enfronta amb tothom, sempre amb el suport dels seus homes, mig pirates mig soldats, que no dubten a arriscar la vida per ella.

La carrera de Grace O'Malley la farà extremament popular. Tant que, fins i tot de gran, serà rebuda per la reina Elisabet d'Anglaterra, en bona mesura com a tribut de la seva força. Grace O'Malley és, en la memòria popular, el símbol de la lluita per la llibertat d'Irlanda i se la coneix com la "mare de totes les revolucions".

Una història insòlita, ambientada en uns paisatges espectaculars. Aventures, amors, pirates, guerra... Tots els ingredients d'un documental molt entretingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada