T8 - Genguis Khan: el genet de l'apocalipsi

"Genguis Khan: el genet de l'apocalipsi", a "Cronos"

En el documental recorrem la vida d'un guerrer molt temut: Temujin, més conegut com a Genguis Khan.

"Genguis Khan: el genet de l'apocalipsi"

El documental que emet "Cronos" recorda una de les epopeies més grans de la història. La vida d'un home que, només d'esmentar-ne el nom, ja feia tremolar els seus enemics: Temujin, més conegut com a Genguis Khan.

Mongòlia, a finals del segle XII. Les tribus mongoles de pastors nòmades estan habituades a viure en un entorn molt dur. I els mongols s'han tornat com el lloc on viuen: aspres, forts i rocallosos.

Temujin neix en una família noble. Però la vida de l'aristocràcia mongola no és un llit de roses. Aviat el nen aprendrà a muntar, a disparar l'arc i a combatre. En definitiva, es farà un bon guerrer. Gràcies a això podrà afrontar la difícil vida que el seu llinatge li comporta: el pare serà assassinat i els seus propis germans conspiraran contra ell.

Però, amb el temps, Temujin derrotarà tots els enemics, tant els de la seva nació com els estrangers, i es convertirà en Genguis Khan, que vol dir sobirà de l'univers.

Genguis Khan no només es convertirà en un cabdill militar: organitzarà el seu poble i farà possible que els seus descendents arribin fins a Europa i controlin la Xina. Un dels homes, sens dubte, que ha deixat més petja a la història de la humanitat.

El documental reconstrueix, del primer a l'últim minut, la vida del gran guerrer i l'herència que va deixar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada