T5 - Sobrevivint a la batalla

"Cronos" revisa les guerres oblidades

Historiadors, arqueòlegs i metges revelen en aquest documental el que saben de les guerres oblidades de fa 200 o 400 anys.

"Cronos" presenta "Sobrevivint a la batalla", un documental que revisa les peces anònimes del joc de la història; les victòries més glorioses i les dels grans vençuts, que han estat escrites en els llibres amb noms dels seus respectius grans comandaments militars.

Ara les històries de les gran batalles es tornen a explicar des del punt de vista de la gent del carrer. Utilitzant les últimes tecnologies i animacions fetes per ordinador s'aconsegueix més realisme. Historiadors, arqueòlegs i metges revelen el que saben de les guerres de fa 200 o 400 anys. Com es tractava el tema aleshores? I quins van ser els efectes dels setges en la població civil?
Una sèrie de Hannes Schuler, Jan N. Lorenzen i Anne Roerkohl, coproduïda el 2006 per Ottonia Media i MDR, SR, HR, WDR i Arte.

1529 - El setge de Viena. Una poderosa armada turca sota el comandament de Suleiman l'Esplèndid  va amenaçar Viena, la "poma d'or" del cristianisme, que gairebé no va poder aguantar el setge.



"Cronos" recorda el saqueig de Magdeburg

Aquesta dilluns, "Cronos" presenta "1631- El saqueig de Magdeburg", un nou capítol de la sèrie documental "Sobrevivint a la batalla" per recordar un fet que va desaparèixer de la memòria col·lectiva europea com un símbol de l'error de la guerra.

"Cronos" presenta "1631-El saqueig de Magdeburg", el segon episodi de la sèrie documental "Sobrevivint a la batalla", una revisió de les guerres oblidades.

1631 – El saqueig de Magdeburg, molt poc recordat després que els soldats imperials catòlics la van haver destruït. Aquest esdeveniment va desaparèixer de la memòria col·lectiva europea com un símbol de l'error de la guerra.



"Cronos" presenta "Sobrevivint a la batalla"

El programa emet aquesta setmana el tercer episodi de la sèrie documental, titulat "1870. La batalla de Sedan".

Mankind va estar lluitant contra ell mateix des del principi dels temps. Innumerables soldats i civilitzacions han mort com a peces anònimes del joc de la història. Les històries de les victòries més glorioses i la dels grans vençuts, s'han escrit en els llibres amb els noms dels seus respectius grans comandaments militars.

"1870 - La batalla de Sedan". Les tropes alemanyes van travessar el riu Mosa amb la intenció de sorprendre Napoleó III. Però, tot i que van ser advertides, les tropes franceses no van poder salvar Bazeilles de la massacre, ni Sedan de ser reduïda a runes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada