T3 - Jesse James: llegenda, bandit, terrorista

"Cronos" presenta "Jesse James: llegenda, bandit, terrorista"

El programa del 33 "Cronos" presenta el documental "Jesse James: llegenda, bandit, terrorista", una producció canadenca del 2006 que desfà els mites que existeixen sobre el cèlebre "bandit".


Jesse James: llegenda, bandit, terrorista
"Cronos" presenta la producció "Jesse James: llegenda, bandit, terrorista".Hi ha dos o tres aspectes acceptats per tothom sobre Jesse James. Va ser el lladre de bancs americà més famós i va ser assassinat per un dels seus propis homes. Tot fals! I gairebé tot el que se sap d'ell és erroni.Jesse James era un terrorista polític i no el va matar un membre de la seva banda. El va matar un sindicat que no el volia en el món de la política. 

No hi ha dubte que va ser el personatge més popular del vell sud dels Estats Units, sobretot quan la premsa el va batejar com un modern Robin Hood que robava als rics per donar-ho als pobres. Es diu que alguns homes de negocis i polítics, inclòs el governador de Missouri, van conspirar per assassinar-lo i evitar el seu ascens en la política. És certa aquesta afirmació? El documental fa servir eines científiques modernes per examinar de nou la seva mort, i recrea alguns dels seus crims més coneguts.


Primera part
 

Segona part

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada