T4 - Operació Albada

"Cronos" reconstrueix les negociacions entre el Tercer Reich i espies dels Estats Units

 "Operació Albada", el documental que emet "Cronos", narra la fosca i bruta història dels contactes entre la SS i l'espionatge nord-americà.


La bandera nazi
La bandera nazi
Oficials nazis de la SS, els més sanguinaris d'un règim sanguinari, reunits amb espies nord-americans. Això va passar durant la Segona Guerra Mundial a Suïssa, l'únic país del centre d'Europa que era neutral.

Aquests contactes entre nord-americans i nazis se'ls va anomenar "operació Albada". "Cronos" reconstrueix aquelles negociacions a través d'un magnífic documental.

Els contactes entre la SS i l'espionatge nord-americà van començar per intentar pactar el final de la guerra al nord d'Itàlia. Però, amb el temps, s'aniria transformant en una aliança per impedir que els comunistes prenguessin el control de les regions italianes més riques un cop hagués acabat la guerra.

O sigui, mentre es produïa l'holocaust, en els moments més intensos de la matança d'innocents, la principal potència aliada negociava amb els assassins per assegurar-se una postguerra millor.

Suïssa va participar directament en l'"operació Albada", perquè eren els primers interessats en què la guerra no penetrés en el seu territori i que no hi hagués un règim comunista en la frontera sud, la italiana, la sortida natural al mar de les mercaderies suïsses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada