T6 - Els Bàrbars II

"Cronos" presenta "Els bàrbars II".

El programa obre la temporada amb "Els francs", el primer capítol de la sèrie "Els bàrbars II".

"Els francs", a "Cronos"
"Els Francs", a "Cronos"
"Cronos" presenta "Els bàrbars II", una sèrie que torna a l'època brutal dels bàrbars per explorar noves històries obscures de l'expansió d'aquestes tribus contra les civilitzacions establertes aleshores. A partir d'acurades recreacions, "Els bàrbars II" transporta els espectadors a una època en què només sobrevivien els més forts. Els capítols són "Els francs", "Els llombards", "Els vàndals" i "Els saxons".


"Els Francs"

El capítol segueix el naixement de l'imperi bàrbar dels francs i de merovius, el seu legendari líder, de qui es deia que era mig home i mig monstre, que s'estableix en territori gal i obre el camí amb els seus fills per atacar els exèrcits romans i visigots. És traït pel seu nét, Clovodeu, que condueix la seva gent cap a França i construeix el pont entre el bàrbar i l'home d'estat, que finalment incorpora Carlemany.




"Cronos" presenta "Els vàndals"

En aquest segon capítol de la sèrie "Els bàrbars II" coneixem un gran moviment saquejador que va afectar des del nord de l'actual França fins el nord d'Àfrica.

Nou capítol de "Els bàrbars II"
"Els vàndals", a "Cronos"
"Cronos" presenta el segon capítol de la sèrie "Els bàrbars II": "Els vàndals"

Els vàndals s'infiltren en les fronteres romanes al nord de la Gàl·lia; cremen i arrasen tot el que troben al seu pas per Espanya i devasten el nord d'Àfrica. Aquesta tribu, desigual i sense llar, és un gran moviment sinònim de destrucció. Ho saquegen i ho abandonen tot i només deixen una estela de terror. El seu líder ésGenseric, i té un fill sanguinari, Huneric.





"Cronos" presenta "Els Saxons"

El programa dedicat a documentals històrics de producció internacional ens transporta a l'epoca dels bàrbars. 

"Els Saxons" a "Cronos"
"Cronos" torna a transportar-nos a les societats més salvatges per explicar-nos noves històries obscures de l'expansió d'aquestes tribus. En el tercer capítol de la sèrie "Els Bàrbars II" coneixerem "Els Saxons". A partir d'acurades recreacions, coneixerem l'organització social bàrbara, on només sobrevivien els més forts.

El proper dilluns, el programa ens transllada al segle V i ens proposa un viatge amb els pirates saxons cap a terres britàniques. Conqueriran la costa destruint defenses romanes i ocupant el seu territori. Aquesta societat d'origen germànic, pell pàl·lida i ulls clars dominen a la perfecció la destral com a arma de conquesta.

En una orgia d'adoració pagana, els joves líders saxons arrasen els cristians en una batalla sagnant per aconseguir la terra. Després de la matança despietada de la família sencera del príncep saxó, Edwin decideix escapar a través de la Gran Bretanya. L'objectiu és enfrontar-se al seu enemic mortal, Aethelfrith. El seu poder i fama d'estenen de pressa, fins que el rei Alfred defensa la seva gent dels invasors vikings, uneix la seva terra i estableix el que vol dir ser anglès.



"Cronos" presenta "Els llombards"

Una setmana més, el programa torna a transportar-nos, amb la sèrie "Els bàrbars II", a les societats més salvatges per explicar-nos com s'organitzaven i com van expandir-se.

Últim capítol de "Els bàrbars II"
"Els llombrads", a "Cronos"
"Cronos" presenta l'últim capítol de la sèrie "Els bàrbars II": "Els llombards".

Aquests són els últims grans bàrbars de la història: els longobards o, com ara se'ls diu, els llombards.  Ara, la Llombardia és només la regió que envolta Milà, però, poc després de la caiguda de l'Imperi Romà, el regne llombard comprenia el nord i el sud d'Itàlia i només la part central estava dominada pel Papat i perBizanci.

Els llombards provenien d'Escandinàvia i només una història plena de traïcions, intrigues i guerres terribles ens pot explicar com van acabar dominant Itàlia.

Aquesta història que explica dilluns "Cronos" és una història carregada de violència, de passions amoroses, de venjances entre esposos, d'amants que fan capgirar el futur...

I ho fa a través d'un documental de gran pressupost que explica, amb tota mena de detalls i amb unes reconstruccions dignes del millor cinema, la turbulenta història dels llombards, la seva ascensió, el seu auge i, fins i tot, la seva terrible caiguda a mans de l'Imperi Carolingi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada