T5 - La Revolució Francesa

"Cronos" presenta "La Revolució Francesa"

Al segle XVIII, el regne més gloriós d'Europa s'enfronta a un poderós enemic, el poder del seu propi poble. Un home inspiraria la nació per derrocar la monarquia i construir una nova república que naixeria de la sang.

La Revolució Francesa, a "Cronos"
La Revolució Francesa, a "Cronos"
La França del segle XVIII és una de les nacions més riques de la Terra, amb un rei molt poderós, un gran nivell d'educació de la societat i l'exèrcit més fort d'Europa. Però la població està descontenta pel comportament dels reis, que duen una vida decadent plena d'excessos. A París, la idea de la igualtat generada a partir de la Il·lustració pren forma, però un hivern molt cru i una mala collita deixen el ciutadà francès afamat i cada cop més ressentit. La ira es converteix en ràbia, i la ràbia en violència.

Amb l'execució de Robespierre, l'any 1794, i conseqüentment després de la desaparició del "terror", la revolució sobreviu. Però França entra en un període d'incertesa, congelada pel temor a l'aparició d'un nou "terror" o per un retorn de la monarquia opressiva. Després de cinc anys d'estar estancats, el poder es consolida novament en mans d'un sol home, Napoleó Bonaparte.

"La Revolució Francesa" és un documental de dues hores que presenta les figures clau de la Revolució, entre altres, el rei Lluís XVI i Maria Antonieta; Robespierre, Georges Danton, Jean-Paul Marat i Charlotte Corday. A més, ofereix representacions dramàtiques, il·lustracions i pintures de l'època i diverses publicacions i comentaris d'experts per arrodonir la narració.


La Revolució Francesa
La minisèrie "La Revolució Francesa" inclou l'emissió de dos capítols, "Anys d'esperança", que relata la primera etapa de la Revolució Francesa, des del 1789 fins al 1792, i "Els anys del terror", segona etapa de la Revolució compresa entre el 1792 i el 1794.

Anys d'esperança (1788-1792)
En aquest episodi coneixerem la primera etapa de la Revolució Francesa, des de la formació dels Estats Generals, el 5 de maig de 1789, fins al període de decadència del rei Lluís XVI, que l'any 1792 va perdre tota autoritat i va ser empresonat.

Coneixerem també com els diputats de la burgesia es van constituir en Assemblea Nacional i van pronunciar el jurament del "Jeu de Paume", l'any 1789, quan també es va promulgar la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà i va tenir lloc la presa de la Bastilla, revolta popular que va desencadenar en l'aprovació de la primera Constitució liberal, burgesa i monàrquica l'any 1791.Els anys del terror (1792-1794)
Aquest episodi escenifica la segona etapa de la Revolució Francesa, període durant el qual els jacobins, dirigits pel polític i revolucionari francès Maximilien de Robespierre, van imposar un règim dictatorial a tot el país.

Amb el suport dels sans-culottes, Robespierre va radicalitzar la revolució i va desencadenar el terror impulsant mesures revolucionàries radicals. Aquest episodi escenifica les massacres que es van produir l'any 1792, quan Lluís XVI, entre d'altres, va ser jutjat, condemnat i executat.

L'any 1794 la burgesia va promoure un cop d'estat que va significar la caiguda de Robespierre, qui va ser executat juntament amb altres dirigents jacobins.

La minisèrie "La Revolució Francesa" és una coproducció de Les Films Ariane, Films A2, Laura Film, Antea, Alcor Films, Alliance Communications Corporation, Ministere de la Culture, Ministère de la Défense i Eurimages.

5 comentaris:

 1. m'agrada aquest blog, m'han servit molt aquest videos. Gracies =D

  ResponElimina
  Respostes
  1. De res, i a mi m'agrada que t'agrade. Esperava que fora d'alguna utilitat, com a minim d'entreteniment per a algu a qui l'agrade l'historia.

   Elimina
 2. Ens ha servit de molt a mi i a tota la classe per entendre mes la revolucio

  ResponElimina
 3. Bona tarda,
  els enllaços de descàrrega no funcionen, hi hauria alguna manera de poder visualitzar els dos capítols d'aquesta miniserie?

  Moltes gràcies

  ResponElimina