T5 - Espartac, més enllà del mite

La història d'Espàrtac, a "Cronos"

Un gladiador que ha passat a la història per haver dirigit la revolta d'esclaus contra Roma més gran.


"Cronos" emet el capítol de la sèrie "Guerrers" dedicat a "Espàrtac".

Espàrtac, el gladiador, ha passat a la història per haver dirigit la revolta d'esclaus contra Roma més gran.

Roma, segle I abans de Crist. La República romana és pròspera. Els ciutadans gaudeixen del poder, que comença a ser immens, del seu estat. Les mercaderies vénen de l'Orient, de l'Àfrica, fins i tot de les remotes terres de la Gàl·lia. Però tot aquest poder es fonamenta en el treball dels esclaus, éssers humans que per una raó o una altra no tenen cap dret, només el de morir al servei del seu amo.

I entre aquests esclaus, els gladiadors són un cas especial. Espàrtac n'és un. Incapaç de suportar una vida d'humiliació, Espàrtac encapçalarà una revolta d'esclaus que està a punt de destruir Roma. La seva gesta, vint-i-un segles després, encara és recordada. Espàrtac va enfrontar-se amb el millor exèrcit del món en el seu propi terreny i el va derrotar fent servir l'astúcia i l'habilitat.

El seu exèrcit, format per uns 70.000 esclaus fugitius, resisteix durant dos anys els exèrcits professionals enviats per Roma.

El documental de "Cronos" porta l'aventura tràgica d'aquest home, probablement un traci que va ser portat a Itàlia per divertir els romans i que va estar a punt d'acabar amb la gran superpotència de l'antiguitat.

Romans, gladiadors i esclaus, aquest dilluns, a "Cronos".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada