T8 - Joana d'Arc

Joana d'Arc a "Cronos"

La història d'una adolescent que voldrà posar fi a una guerra entre Anglaterra i França.

Som a la fase final de l'Edat Mitjana, a terres de la França actual. Fa gairebé un segle que la guerra destrossa homes i béns pertot arreu. Amb l'excusa que el rei d'Anglaterra diu que també és el rei legítim de França, els senyors feudals lluiten sense gaire treva pels seus drets i les seves ambicions. Enmig de tants desastres, una adolescent, Joana d'Arc, se sentirà cridada a posar fi a aquella guerra -que després se'n dirà dels Cent Anys- fent que el pretendent francès sigui proclamat rei de França de manera formal.

Aquí començarà una història que ha esdevingut llegendària. L'adolescent no només aconseguirà convèncer el monarca francès, sinó que amb la seva empenta i amb unes habilitats militars impensables derrotarà els anglesos i els seus aliats borgonyons.

Les victòries militars de Joana d'Arc la convertiran en un mite en vida. La seva mort a traïció, cremada a la foguera, encara enlairarà més la llegenda. Però de bona part d'aquells fets de fa sis-cents anys en conservem testimonis directes que els van relatar. Gràcies a aquells testimonis, avui podrem gaudir d'un documental que recrea la vida de l'anomenada "donzella d'Orleans". Amb l'ajuda d'actors i de reconstruccions acurades, podrem reviure aquells anys del primer terç del segle XV, en què amics i enemics no eren fàcils de distingir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada