T5 - Lluïsa de Prússia, la reina de cors

"Cronos" reconstrueix l'apassionant vida de Lluïsa de Prússia

Resseguim la valenta vida d'una dona que es va enfrontar a Napoleó per defensar el seu país i que va acabar convertint-se en un mite després de la seva prematura mort.


Dilluns a les 22.40, "Cronos" presenta "Lluïsa de Prússia: la reina de cors", l'apassionant història d'una dona que va lluitar per defensar el seu país.

Va ser reina de Prússia, una enemiga de Napoleó Bonaparte i una dona en el centre de la política europea. Estimada pel seus súbdits, la seva mort prematura la va convertir en una icona del seu país en contra de l'emperador francès. Un poeta alemany la va anomenar Lluïsa, "la reina dels cors" molt abans que aquest títol se li donés a la princesa Diana. Però qui era ella realment? Quina influència real va tenir aquesta dona en la política del seu temps? Com va arribar a ser una icona en la lluita contra Napoleó? I com la seva mort la va convertir en immortal i en un personatge de culte?

Aquest documental explica la història sencera de la reina de Prússia. Està basat en els diaris i les cartes escrites pels contemporanis de Lluïsa, que descriuen a ella i els esdeveniments del seu temps. El treball reviu els moments clau en la seva vida. La segueix, des del seu esperit lliure, en la cort prussiana, en la seva admiració pel tsar de Prússia, en el seu intent de salvar el país fins i tot suplicant la misericòrdia de Napoleó, fins a la seva prematura mort i al mite en què es va convertir a partir d'aleshores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada