T8 - La construcció d'un imperi

La construcció d'un imperi, a "Cronos"

"Cronos" ofereix un documental que recrea la història de Cartago, la ciutat més gran de l'antiguitat. I repassem la construcció de l'imperi xinès

"Cronos", "Cartago: la construcció d'un imperi".

Cartago, la ciutat situada a prop de l'actual Tunis, va ser un imperi naval enlluernador. Era la ciutat més gran de l'antiguitat, amb un port que era l'admiració de tota la Mediterrània. Els cartaginesos construïen els vaixells amb tècniques desconegudes fins aleshores i, fins i tot, van inventar la construcció naval en mòduls prefabricats, cosa que els va fer possible un domini total del mar.

La ciutat era diferent de totes les del seu temps, plena d'edificis molt alts, majestuosos... A més, era defensada per tres muralles que la rodejaven i que es creien inexpugnables. Cartago era la gran potència del mar, sens dubte.

Però en poc més d'un segle, la nova potència emergent, Roma, aconseguiria derrotar-la en tres guerres terribles. "Cronos" explica la història de Cartago amb un documental que reconstrueix totes les meravelles d'aquella ciutat que, a hores d'ara, semblaven oblidades.

I també acompanyarem Anníbal amb els seus elefants a travessar els Pirineus i els Alps.

 

"La Xina"

La Xina misteriosa: un imperi extremament violent i amb una inventiva infinita. Un imperi que durarà 4.000 anys, però consumit per la vanitat i l'avarícia, serà enderrocat per revoltes populars contra l'opressió.

Diuen que aquesta és l'única construcció humana que es pot contemplar des de l'espai. La Gran Muralla Xinesa ha estat una obra colossal que va molt més enllà de la simple construcció d'un mur que recorre milers de quilòmetres. Van caldre milions de persones per construir-la. Els obrers, homes, dones i nens, van morir a milers per satisfer els desitjos de l'emperador Shi Huangdi.

L'emperador, embogit, va voler construir alhora la tomba més imponent de tots els temps. La seva tomba estaria protegida per soldats de terracota de mida natural que reproduirien exactament els guerrers del seu exèrcit. Ja s'han descobert milers dels soldats intactes, però encara ningú no ha entrat a la tomba de l'emperador.

Els xinesos, dominadors d'un territori extensíssim, van construir milers d'obres imponents. Avui a "Cronos" viatjarem fins a l'antiga Xina, on veurem, amb les tècniques de les infografies actuals en 3D, com es va construir la Gran Muralla, el canal més gran de l'antiguitat o la flota de Zeng He, la més immensa que ha dominat mai els mars.

La construcció de l'imperi xinès no és només una història de tècnics i enginyers: milions de xinesos van haver de patir molt per construir aquestes meravelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada