T8 - La princesa vampira

La princesa vampira, a "Cronos"

Era una vampira, la princesa Elionor? L'equip del documental va remoure tombes de fa 250 anys i va fer descobriments esparverants...

Tots coneixem la història de Dràcula, el comte de Transsilvània, a Romania, que es va convertir en un vampir i s'alimentava, quan ja era mort, de sang dels humans. La història de Dràcula va ser obra de l'irlandès Bram Stoker, que a finals del segle XIX es va basar, segons es pensava, en la història real de Vlad Tepes, "l'empalador", o en la de la comtessa hongaresa Erszebeth Bathory, que es banyava en la sang de donzelles.

Doncs bé, no fa gaires anys, a Cesky Krumlov, a la República Txeca, es van trobar unes tombes molt particulars: els morts havien estat enterrats seguint uns rituals de lluita contra els vampirs. Al castell de Cesky Krumlov, a començaments del segle XVIII, hi va viure una princesa, Elionor Amàlia de Schwarzenberg. Aquesta princesa va tenir una vida peculiar: consumia grans quantitats de llet de lloba, prenia medicaments molt estranys i, cap al final de la seva vida, el seu aspecte i el seu comportament es van tornar molt particulars. La descripció dels símptomes que patia i del comportament coincideixen directament amb els que s'expliquen a la novel·la de Bram Stoker.

Era una vampira, la princesa Elionor? Per resoldre aquesta qüestió, l'equip del documental va remoure tombes de fa dos-cents cinquanta anys i els descobriments que va fer són esparverants, encara que del tot avalats per la ciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada