T13 - Franctiradors contra els nazis

"Franctiradors contra els nazis", a "Cronos"

Docuficció sobre cinc homes que van sobreviure miraculosament a una de les batalles més devastadores de la Segona Guerra Mundial, en la qual el seu regiment va tenir la taxa de víctimes més alta d'una unitat de l'exèrcit canadenc en el front occidental.

"Franctiradors contra els nazis", a "Cronos"

Els "Franctiradors contra els nazis" ("Black Watch Snipers") són Dale Sharpe, Jim Wilkinson, Mike Brunner, Jim Bennett i Russell Sanderson, cinc joves exploradors-franctiradors que van anar a l'infern i en van tornar junts per poder explicar aquesta increïble història. Van combatre arreu de França, Bèlgica i a la mateixa Alemanya abans de contribuir a l'alliberament definitiu dels Països Baixos de l'ocupació nazi.

Aquest grup agermanat de canadencs formava part de The Black Watch –un dels regiments més llegendaris de la història militar canadenca. A la Primera Guerra Mundial, van ser els herois de la Cresta de Vimy i van rebre el record de sis Creus de la Victòria. Havien fet un pacte entre ells que "mai abandonarien la batalla".

Durant la Segona Guerra Mundial, els fills i nebots del mateixos herois de la Primera Guerra Mundial van ser reclutats pel regiment dels Black Watch i van ser enviats al front, ara contra l'Alemanya nazi de Hitler. Entre ells hi havia el cinc exploradors-franctiradors protagonistes d'aquesta història. Eren els ulls i les orelles del regiment, utilitzant els coneixements que tenien en camuflatge, sigil i punteria per penetrar més enllà de les línies enemigues, recollir informació, fer presoners i eliminar objectius a distància. Van ser testimonis dels horrors que va patir el seu regiment, que va perdre el 97% dels efectius en una batalla, i finalment van prendre part en les batalles als boscos d'Alemanya abans d'obrir-se camí cap a Holanda per alliberar-la.

"Franctiradors contra els nazis" ofereix una perspectiva única, la dels ulls d'un explorador-franctirador. Les seves són històries d'atreviment, heroisme i sang freda: des de l'espionatge en ciutats i posicions ocupades pels alemanys o de missions per matar enemics com a franctiradors, a l'acció d'un d'aquests soldats que va capturar sense ajuda 25 soldats alemanys. Convivint i lluitant junts, creant un vincle estret d'experiència compartides, van forjar un grup agermanat que va lluitar a la línia del front.

Una producció de Yap Films, Corus Enternainment i Rogers Cable Network Fund dirigida per Robin Bicknell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada