T6 - I l'home va inventar els animals

"I l'home va inventar els animals", a "Cronos"

"Cronos", ofereix el documental "I l'home va inventar els animals".


Fa 18.000 anys els nostres ancestres van començar a canviar la seva relació amb alguns llops. El comportament d'aquests animals va fer que fossin els primers que van ser domesticats. D'aquells llops van sorgir els gossos.
La imatge d'una lloba salvatge rosegant un os que li ha donat un humà és probablement un primer pas per a la domesticació d'alguns llops, els ancestres dels gossos actuals. Fa 18.000 anys els humans, que vivien una existència nòmada, van començar a tenir amb ells alguns llops. A partir d'un procés de selecció, els humans es van anar quedant els llops que tenien els comportaments que més els plaïen: els més dòcils, els més fidels, els que contribuïen a la caça... I de mica en mica, d'aquells llops tan controlats van sorgir els gossos.

Els llops i, de fet, els gossos, van ser els primers animals domesticats per l'home. Però aquests només van ser els primers d'una llarga llista: els porcs, les cabres, els xais, els bous, els cavalls, les gallines, els camells, les llames, els gats...

La domesticació d'alguns animals ens explica la història de la humanitat. Viatjarem fins al moment en què els homes encara no tenien cap animal domèstic i acompanyarem els nostres ancestres en el lent camí de l'ensinistrament. Una història ben particular que ens explica força bé com som els humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada