T8 - Els secrets del cuirassat Yamato

"Els secrets del cuirassat 'Yamato'", a "Cronos"

Abans d'atacar Pearl Harbor, l'armada japonesa tenia una gran confiança que acabaria derrotant els Estats Units. I aquesta confiança tenia la base en una arma secreta dels japonesos: els supercuirassats.

Abans d'atacar Pearl Harbor, l'armada japonesa tenia una gran confiança que acabaria derrotant els Estats Units. I aquesta confiança tenia la base en una arma secreta dels japonesos: els supercuirassats. Els cuirassats eren els vaixells de guerra més poderosos fins a la Segona Guerra Mundial, uns monstres d'acer que eren capaços de disparar bales de canó, que pesaven tones, a quilòmetres de distància.

Els japonesos havien construït en secret els cuirassats més grossos de la història. El principal era el "Yamato", un vaixell de 75.000 tones de pes i amb uns canons que podien disparar a quaranta quilòmetres de distància. D'aquesta mena de vaixells, els nord-americans no en tenien cap, ni en van tenir mai.

Però el "Yamato", i el seu vaixell bessó, el "Mushashi", van resultar força inútils davant de l'aviació naval dels nord-americans. Quan ja la derrota era un fet, el "Yamato", que estava amagat en una base naval del Japó, va rebre l'ordre de sortir a la mar a enfrontar-se amb tota la flota nord-americana: un superdestructor contra mil cinc-cents vaixells de guerra de tota mena.

Aquest dilluns, "Cronos" ofereix una història èpica i tràgica. Acompanya una expedició científica a visitar, al fons del mar, les restes del "Yamato", mentre es coneix la seva història a través del relat dels supervivents, d'imatges d'època i de reconstruccions amb ordinador i amb actors.

Un documental apassionant, a "Cronos".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada