T10 - La llegenda de Versalles II

La sèrie "La llegenda de Versalles"

Símbol de la glòria de França, Versalles és probablement el palau reial més esplèndid d'Europa, considerat una meravella del món. Del 1643 al 1792 va servir de teló de fons a la monarquia francesa per escenificar la seva època més esplendorosa fins als moments més foscos de la caiguda de la dinastia dels Borbons. Lluís XIV, Lluís XV i Lluís XVI: tres reis, tres regnats, tres històries.

Aquesta sèrie, en alta definició, ofereix un retrat delicat i atractiu dels monarques, tot recreant la seva vida, amors i voluntat política. Des del Rei Sol, admirat per la cort i els seus súbdits, fins a Lluís XVI, l'únic rei de França que va  ser executat, reviurem el Versalles del segle XVIII fins a la Revolució Francesa.

Rodats en els espectaculars salons, dormitoris i jardins del mateix palau, aquests documentals dramatitzats de fotografia sensacional donen vida als tres reis dels 150 anys de monarquia francesa més famosa, i compten amb entrevistes amb els màxims especialistes d'aquest tema.


Cronos continua "La llegenda de Versalles"


"La llegenda de Versalles", a "Cronos"

Lluís XV es prepara per convertir-se en rei de França en assolir la majoria d'edat (a 13 anys).

Aquest divendres, a les 22.55, "Cronos" emet el tercer i quart capítols de la sèrie "La llegenda de Versalles".

Capítol 3: Lluís XV, el sol negre (1)

L'escenari principal d'aquest episodi és el palau de Versalles, on Lluís XV es prepara per convertir-se en rei de França en assolir la majoria d'edat (a 13 anys). La moda i els colors agafen un nou aire amb relació al regnat de Lluís XIV i és que, amb l'arribada del jove monarca, reneix l'esperança. Amb 15 anys Lluís XV contrau matrimoni amb una princesa polonesa, Maria Leszczynska. França té pressa per assegurar-se un descendent, ja que en aquell moment l'únic hereu directe del llinatge reial és el mateix rei.

 


Capítol 4: Lluís XV, el sol negre (2)

En política, Lluís XV és indecís i compta amb un reguitzell de consellers, fet que deriva en debats inacabables i endarrereix la presa de decisions. França i Alemanya reivindiquen la sobirania de la Lorena, un tema constant de discòrdia entre les dues nacions fins que esclata la guerra. Lluís XV entra en campanya. La indeterminació que mostra políticament contrasta amb la seva valentia amb les armes, fins al punt que els seus generals temen per la seva vida. Al front, el rei cau greument malalt. Malgrat els mals pronòstics dels metges, Lluís XV es refà. D'aquesta manera es guanya no només el respecte dels seus súbdits sinó també el seu afecte.
Els anys següents Versalles coneixerà la seva màxima esplendor. Els salons i els jardins de palau s'ompliran amb una societat que busca alliberar-se de la cotilla del segle anterior. Tanmateix, Lluís XV mor el 1774, a 64 anys, i deixa un país en crisi al seu successor: el seu nét Lluís XVI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada