T12 - El dia en que De Gaulle va triar la guerra

"El dia en què De Gaulle va triar la guerra"

Els gabinets de crisi de Churchill, De Gaulle i Roosevelt abans d'entrar en guerra són tres moments cabdals del segle XX, quan tres caps d'estat fan front a la crisi internacional prenent una decisió personal que canviarà el curs de la història. "El dia en què... va triar la guerra" és una sèrie de tres episodis, el segon dedicat a Charles de Gaulle.

"El dia en què de Gaulle va triar la guerra"

Sèrie produïda per ET LA SUITE Productions i France 5 i dirigida per Laurent Portes i Laurent Joffrin, que recull tres moments cabdals del segle XX, quan tres caps d'estat fan front a la guerra i a la crisi internacional prenent una decisió personal que canviarà el curs de la història. Cadascun d'aquests episodis narra les dramàtiques últimes vint-i-quatre hores en què la decisió d'un home fa història. Segons quina sigui la decisió presa, això ho pot canviar tot.

"El dia en què De Gaulle va triar la guerra"

El 16 de juny de 1940 a Bordeus, un gairebé desconegut subsecretari d'Estat per a la Guerra decideix rebel·lar-se obertament contra la política adoptada pel Govern legal francès, que es prepara per demanar un armistici a Alemanya. L'endemà, vola a Anglaterra. Així és com Charles de Gaulle, un general provisional en una funció subordinada, es convertirà en el líder de la França lliure, sense el qual el país hauria posat fi a la guerra des del camp dels vençuts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada