T7 -Trencant motlles: història de la penicil·lina

Trencant motlles: la història de la penicil·lina, a "Cronos"

Un documental de la BBC que explica la història de com va descobrir-se casualment l'antibiòtic i com es va aprendre a utilitzar, gràcies a Alexander Fleming i a Howard Walter Foley.

Qui va inventar la penicil·lina? Alexander Fleming n'és la resposta, oi? Doncs no exactament, i el documental del "Cronos" ho explica.

Som a principis dels anys quaranta, quan tot just acaba d'esclatar la Segona Guerra Mundial. Un investigador escocès, Alexander Fleming, el 1928 havia trobat casualment que uns fongs produïen un antibiòtic, la penicil·lina, que podia tenir propietats terapèutiques per evitar la infecció bacteriana de les ferides.

Però no seria fins que un metge australià, el doctor Florey, i el seu equip investiguessin aquell antibiòtic, que la penicil·lina es convertiria potser en el fàrmac que ha salvat més vides de tota la història.

No va ser un camí de roses, i això ho explica molt bé aquest documental de la BBC, que culmina el "Cronos" que els vam oferir en el capítol anterior. Bons actors, excel·lent ambientació... un moment important, encara que desconegut, de la història de la medicina.

Part 1



Part 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada