T7 - La crida del 18 de juny: De Gaulle i Churchill

"De Gaulle i Churchill", a "Cronos"

Un documental basat en les memòries del general francès Charles de Gaulle i el ministre britànic Winston Churchill.

"Cronos" emet els dos capítols de "La crida del 18 de juny: De Gaulle i Churchill", un documental extraordinari basat en les memòries dels dos líders que reconstrueix minuciosament aquells dies de mitjans de juny de 1940. El documental compta amb uns actors extraordinariament semblants als autèntics De Gaulle i Hitler i ofereix una reconstrucció de luxe.

La crida del 18 de juny: De Gaulle i Churchill (capítol 1)

Quins homes tan diferents, oi? L'un, l'alt i de nas prominent, és el general francès Charles de Gaulle i l'altre és el flamant nou primer ministre britànic, Sir Winston Churchill. S'acaben de conéixer en unes circumstàncies ben complicades: França ha estat envaïda per l'Alemanya de Hitler i, clarament, està sent derrotada.

Els dos homes són ben diferents: De Gaulle, tret del gust pel tabac, és sobri, sense sentit de l'humor, seriós... A Churchill també li agrada el tabac i el wiskhy i fer migdiades i riure i ballar... Malgrat les diferències, tots dos s'entendran molt bé. Tant el francès com l'anglès estan determinats a resistir sense rendir-se contra l'agressor nazi.

Però, tant a la Gran Bretanya com a França, n'hi ha molts que prefereixen la rendició i la submissió a Hitler. Churchill i De Gaulle, doncs, no ho tenen fàcil per mantenir la lluita.

 


La crida del 18 de juny: De Gaulle i Churchill (capítol 2)

Els dos homes estan a punt de prendre una decisió històrica. Som al juny de 1940, la Wehrmacht alemanya ha envaït França i el nou govern del mariscal Petain està disposat a rendir-se i deixar sol el seu aliat, la Gran Bretanya. Però un general ficat en política, Charles de Gaulle, no hi està d'acord i amb el suport del primer ministre britànic, Winston Churchill, vol continuar la resistència.

La situació no és fàcil. El ministre d'Afers Estrangers britànic, Lord Halifax, vol arribar a un acord amb Hitler i De Gaulle, en aquests moments, està perseguit per les autoritats franceses. Però la voluntat fèrria dels dos homes, de personalitats totalment diferents, aconseguirà mantenir la flama de la lluita contra el nazisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada