T10 - Els idealistes

"Cronos" estrena dos documentals sobre Tsiolkovski i Nikola Tesla

Dos documentals que pretenen apropar la vida de dos genis de la història al públic.

"Cronos", l'espai presentat per Enric Calpena, que inclou documentals històrics de gran factura, aquest diumenge estrena dos films que pretenen apropar la vida de dos genis de la història al públic. És una oportunitat per conèixer millor tant Konstantin Tsiolkovski com Nikola Tesla, dues persones que han aportat grans descobriments sense els quals ara seria difícil imaginar el nostre dia a dia. 

Els idealistes: Tsiolkovski

"Cronos" estrena un documental sobre Tsiolkovski
Aquest docudrama explica la vida i l'obra de Konstantin Tsiolkovski, un home avançat al seu temps. Va ser pioner en la investigació de l'espai
còsmic i autor d'obres singulars en aerodinàmica i aeronàutica que han estat àmpliament reconeguts i aclamats arreu del món. Ell va ser el primer teòric i defensor de l'exploració espacial humana. L'espectador serà absorbit per les fantasies d'un dels més grans somiadors i filòsofs que han existit. A més de centrar-se en fites de la biografia de Konstantin Tsiolkovski el documental mostra efectes especials basats en la visualització dels descobriments fets pel geni, com el seu concepte del sistema solar, la física de la Lluna, la ingravidesa, el túnel de vent o l'ascensor espacial. Tots els seus somnis i fantasies que gradualment es van convertir en descobriments fonamentals.


 

 
Els idealistes: Nikola Tesla (23.15)

Cronos ens acosta a: Nikola Tesla
Nikola Tesla va ser considerat un geni per molts, un boig per alguns, un producte de la intervenció extraterrestre per pocs i un enigma insondable per tots. Aquest home va comportar la revolució tecnològica, és el geni invisible darrere de la ràdio o la televisió, coses que tots donem per fetes i no podem viure sense aquestes coses. Nicola Tesla és darrere de les connexions a la xarxa wifi, de les transmissions televisives... D'alguna manera és el científic que va canviar el destí del món.

La vida secreta d'aquest científic es donarà a conèixer en aquest llargmetratge. Quan era nen, va lluitar per la seva vida contra la malaltia del còlera, Tesla va prometre als seus pares que ell es recuperaria si el deixaven estudiar enginyeria. I va complir la seva paraula. És a causa de les seves profundes i fermes creences i el seu entusiasme que Tesla va aconseguir electrificar el món.

El documental és un relat històric de la vida agitada de Tesla i la seva investigació pionera en la física i els seus experiments audaços amb l'electricitat. 


 


"Cronos" estrena dos documentals sobre Jules Verne i Leonardo da Vinci

Dos documentals que ens acosten a la vida de dues persones sense les quals ara seria difícil imaginar el nostre dia a dia.

"Cronos", l'espai presentat per Enric Calpena, que inclou documentals històrics de gran factura, estrena dos films que pretenen apropar la vida de dos genis de la història. És una oportunitat per conèixer millor tant Jules Verne com Leonardo da Vinci, dues persones sense les que ara seria difícil imaginar el nostre dia a dia.

Els viatges extraordinaris de Jules Verne

El viatger que no surt mai del seu gabinet, així és com els seus contemporanis anomenaven Jules Verne. Era una persona amb una fantasia extraordinària, que no tenia límits. Es pot dir que Verne va ensenyar a somiar. Qui no s'ha imaginat fent la volta al món amb Phileas Fogg i Passepartout Jean? Qui no ha somiat recórrer el mar amb el capità Nemo en la seva recerca de venjança?

Quan Jules Verne era un nen solia somiar amb països i continents llunyans, va tractar d'imaginar com devia ser estar en aquells llocs llunyans. A ell no li agradava estudiar a la Sorbona, amb totes les normes i lleis que li imposaven. En lloc d'això va preferir estudiar els mapes de les estrelles i somiar de creuar l'abisme còsmic. Alexandre Dumas era el seu bitllet per al món de la literatura. L'èxit li va arribar quan va començar a escriure sobre les coses que somiava, la majoria aventures.

 


Da Vinci, l'aprenent de creador

"Da Vinci, l'aprenent de creador"
Aquest documental porta l'espectador a viatjar al costat del gran geni Da Vinci. Un home que va marcar l'època del Renaixement i el desenvolupament de la ciència i l'art. La mà d'aquest prodigi va dibuixar el primer prototip d'un helicòpter, va pintar el quadre més misteriós de tots els temps i va il·lustrar l'anatomia humana.

Es podrà veure un jove Leonardo obsessionat amb la idea de trobar respostes als misteris de la naturalesa. La història, explicada per un amic de Leonardo, revelarà la vida de Da Vinci a Florència i Milà en un moment d'inestabilitat política. També es podran veure les seves nombroses aventures científiques i artístiques, així com la creació d'obres mestres.

El documental conduirà l'espectador als últims dies del mestre, quan la seva solitud angoixant serà la seva única companya fidel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada