T8 - Elisabet I, Una reina assassina?

"Elisabet I, una reina assassina?", a "Cronos"

Un documental que ens acosta a la vida d'una dona singular: la reina Elisabet I d'Anglaterra.

"Elisabet I, una reina assassina?" 

Amy Robsart, una dona jove, és trobada morta al peu de les escales de casa seva, a Anglaterra. Sembla que té el coll trencat i tot fa pensar que ha caigut accidentalment per les escales i ha mort. Fins aquí, res d'estrany. Però aviat sorgeix una sospitosa... i els rumors diuen que la seva mort és molt oportuna perquè n'allibera el marit, Robert Dudley, i això li pot permetre casar-se amb la que és probablement la seva amant, una dona molt poderosa, la reina Elisabet I d'Anglaterra...

Però, de fet, Elisabet no vol casar-se. No vol perdre el seu poder per un marit i rebutja tots els aspirants, fins i tot el futur rei Felip II d'Espanya. Soltera, sí, però sembla que amb una vida amorosa força activa a l'empara del secret de l'alcova.  

Som a l'any 1560, al rovell de l'ou de l'Anglaterra que gesta el seu futur com a primera potència. La reina comença a ser coneguda com "la reina verge". Bé, verge perquè no és casada, perquè tothom coneix l'amistat íntima que hi ha entre ella i el comte de Leicester, Robert Dudley. Dudley i Elisabet es coneixen des de la infantesa i s'han ajudat com a amics en els moments més difícils.

Però les preferències de la reina per Dudley no el fan popular. Per això la mort sospitosa de la seva dona pot resultar molt convenient per als enemics d'Elisabet.

Qui va matar Amy Robsart? Una relliscada, un suïcidi, el seu marit, la reina, els enemics de la reina...? La investigació, feta el 1560, no fa gaire que va ser trobada en un arxiu. Ara potser se sabrà què va passar realment.

El documental ens permet situar-nos enmig d'una investigació policíaca 450 anys després dels fets. Un documental amb reconstruccions, documents i aportacions noves que fan un gir sorprenent a la investigació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada