T14 - Cartes de Baghdad

"Cartes de Bagdad", a "Cronos"

La història real de Gertrude Bell, una dona complexa, espia britànica, exploradora, apassionada del món àrab i persa i amb molt poder polític. La també coneguda com a "Lawrence d'Aràbia femenina" va ajudar a dibuixar les fronteres de l'Iraq i, com a conseqüència, a formar l'Orient Mitjà modern.

"Cartes de Bagdad", a "Cronos"

"Cartes de Bagdad" ("Letters from Baghdad") és la història real de Gertrude Bell, també anomenada "Lawrence d'Aràbia femenina". La pel·lícula explica la història dramàtica d'aquesta espia britànica i exploradora amb poder polític. Bell va viatjar àmpliament per Aràbia abans de ser reclutada per la intel·ligència militar britànica, durant la Primera Guerra Mundial, per ajudar a dibuixar les fronteres de l'Iraq; com a resultat d'això, va ajudar a formar l'Orient Mitjà modern.

Amb imatges sorprenents i mai vistes de la regió, la pel·lícula narra l'extraordinari recorregut de Bell, tant pel desconegut desert d'Aràbia com per l'interior sagrat del poder colonial britànic. La història està completament explicada a través de les paraules de Gertrude Bell i dels seus contemporanis, extretes de cartes íntimes, diaris privats i documents oficials. Som davant la mirada única d'una dona complexa que ens transporta a un món desaparegut que resulta molt actual.

La pel·lícula ha estat guardonada amb el Premi del Públic en el Beirut International Film Festival 2016, any en què també va formar part de la selecció oficial del següents festivals: BFI London Film Festival, DOC NYC, IDFA i HAIFA Film Festival.

Una producció de Between the Rivers Produtions, dirigida per Zelva Oelbaum i Sabine Krayenbühl.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada