T5 - La fugida de Lluís XVI

"Cronos" recrea la fugida de Lluís XVI

Abordem un episodi cabdal de la Revolució Francesa amb una reconstrucció total i acurada d'aquells dies convulsos que van posar fi a l'Antic Règim.

"Cronos" presenta els dos capítols de "La fugida de Lluís XVI", que aborda un episodi cabdal de la Revolució Francesa amb una reconstrucció total i acurada d'aquells dies. Una superproducció històrica on es podrà veure el rei, la reina, els infants reials, els revolucionaris, la Guàrdia Nacional...

Pels protagonistes de la història, la seva vida gira cap a l'infern. Fa més o menys dos anys que ha començat la Revolució Francesa i el rei Lluís XVI i la seva família viuen enmig d'una tempesta d'esdeveniments que els arrosseguen.

Lluís és el rei de França des de fa setze anys. Malgrat que en els primers anys del regnat ha posat fi a molts privilegis de la noblesa, el cert és que no pot evitar ser vist com el representant de l'Antic Règim.

La revolució del 1789 el desborda. Setmana rere setmana veu com els revolucionaris més radicals van guanyant suport i la guillotina ha començat a funcionar intensament.

És aleshores quan la reina Maria Antonieta i alguns dels cortesans s'empesquen la idea de fer fugir, disfressada, la família reial.

 


"Cronos" presenta "La fugida de Lluís XVI"

Abordem un episodi cabdal de la Revolució Francesa amb una reconstrucció total i acurada d'aquells dies que van canviar la història.

"Cronos" presenta el segon i últim capítol de "La fugida de Lluís XVI", que aborda un episodi cabdal de la Revolució Francesa amb una reconstrucció total i acurada d'aquells dies. Una superproducció històrica on es podrà veure el rei, la reina, els infants reials, els revolucionaris, la Guàrdia Nacional...

Si aquesta escapada no s'hagués produït, potser a hores d'ara a França encara hi hauria un rei, o, si més no, això pensava Napoleó.

El juny del 1791 Lluís XVI, el monarca francès, i la seva família van decidir deixar París d'incògnit i marxar cap a la frontera del país. L'assemblea revolucionària cada cop era més radical i la família reial temia per la seva vida. La fugida va estar planejada meticulosament, però no sempre tot surt com un vol. Retards, petits accidents, partidaris massa entusiastes del rei, tot es va conjugar per fer trontollar aquell intent de fugida.

"Cronos" ofereix una reconstrucció magnífica de les últimes hores de la fugida de Lluís XVI, gairebé minut a minut, perquè l'espectador pugui assistir a aquella nit angoixant a la població de Varennes, al nord de França. És un documental magnífic, que permet reviure un dels episodis més impactants de la Revolució Francesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada