T13 - Cristina de Suècia. Una reina lliure

"Cristina de Suècia. Una reina lliure", a "Cronos"

La vida de la reina Cristina de Suècia (1628-1689) està embolicada en mites i llegendes. El llargmetratge documental "Cristina de Suècia. Una reina lliure" ("Christina Wasa. Die Wilde Königin") explica la seva veritable història filmada en ubicacions originals a Estocolm i Roma, on segueix la pista d'una jove sueca que va ser considerada una reina salvatge, amb recreacions basades en les seves memòries i la seva correspondència.

"Cristina de Suècia. Una reina lliure", a "Cronos"


Després de la mort del seu pare, Gustau Adolf II, Cristina Augusta Vasa és coronada reina a l'edat de sis anys i educada com un home sota la cura d'un tutor. S'esdevé una dona jove impredictible, solitària i inconformista, i alhora una delicada diplomàtica i mecenes apassionada de les arts i les lletres. Comença a fer la seva pròpia política i, contra la voluntat del seu tutor, posa fi a la participació de Suècia en la guerra dels Trenta Anys.

Cristina, però, no vol estar sotmesa a cap home i es nega a casar-se, s'allibera de tots els drets i els deures, als 28 anys abdica i es converteix al cristianisme influenciada, entre d'altres, per René Descartes. Se'n va a Roma i es canvia el nom pel de Cristina Alexandra. Una vegada instal·lada, la "traïdora" Cristina als ulls de la societat sueca -profundament protestant- viu a expenses del Vaticà i és descrita pel papa Alexandre VII com "una reina sense regne, una cristiana sense fe i una dona sense vergonya".

El seu estil de vida, amb vestimenta masculina i amb un comportament poc convencional a l'època, han fet que la seva figura hagi saltat les antigues fronteres del gènere i de la identitat sexual fins al punt de ser considerada per alguns una "reina queer" que està enterrada al Vaticà entre papes il·lustres, mentre que no té cap estàtua a Estocolm que la recordi.

En podeu veure el tràiler oficial aquí.

Una producció de dmfilm & tv produktionGmbH dirigida per Wilfried Hauke.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada