T10 - Tenerife, els jumbos de la mort

"Cronos" estrena "Tenerife, els jumbos de la mort"

L'accident entre dos avions a la pista d'enlairament de l'aeroport de Los Rodeos el 27 de març de 1977 encara avui és el pitjor sinistre del transport aeri de la història.

"Tenerife, els jumbos de la mort"

El 27 de març del 1977 a les 17.00 dos avions jumbo, un de la companyia holandesa KLM i un altre de la Pan Am, van xocar a la pista d'enlairament del tranquil aeroport de Los Rodeos, a Tenerife. El resultat va ser 583 persones mortes, la catàstrofe aèria més greu en aquell moment i encara avui.

"Cronos" reviu l’accident aeri de Los Rodeos a "Tenerife, els jumbos de la mort"

Els dos avions, un procedent d'Amsterdam i l'altre de Nova York, tenien com a destinació l'aeroport de Gran Canària però l'explosió d'una bomba  a la terminal de passatgers va fer que es tanqués l'aeròdrom i es desviessin tots els vols al petit aeroport de Los Rodeos.

Quan es va reobrir l'aeroport de Gran Canària, els dos avions jumbo, carregats de combustible, van demanar permís per enlairar-se, però tot un cúmul de despropòsits van fer que mai sortissin. Van patir un fort impacte a la mateixa pista, cosa que va convertir aquest accident en una gran tragèdia.

"Tenerife, els jumbos de la mort" porta els espectadors a les cabines dels dos avions accidentats i reconstrueix els moments previs a l'accident.

Aquest és el primer "Cronos" dedicat a les catàstrofes aèries. La setmana que ve es podrà veure "Tragèdia a l'Antàrtida".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada