T7 - El Krakatoa

"Cronos" reconstrueix l'explosió volcànica més gran de la història

Un documental que reconstrueix amb actors i amb uns acurats efectes especials l'erupció que es va produir l'any 1883 a Krakatoa, una illa situada en el rosari d'illes que actualment formen Indonèsia.

L'explosió volcànica més gran de la història de la humanitat. Som a l'any 1883, a Krakatoa, una illa situada en el rosari d'illes que actualment formen Indonèsia. Krakatoa és una illa volcànica, on no és estrany veure senyals de fum o petites erupcions de tant en tant.

A la primavera del 1883, el principal volcà de l'illa va començar a expulsar fum i lava, però l'activitat no va durar gaire temps i la majoria de població es va tranquil·litzar. No semblava que la Terra hagués de tremolar gaire més del que ja feia habitualment en aquella zona.

Però a mitjans de juny el volcà va tornar a erupcionar, cada cop de manera més intensa, fins que el 27 d'agost quatre enormes explosions van destruir l'illa i van provocar tsunamis de 30 metres d'altura.

Aquesta història terrorífica els la duem aquest dilluns a "Cronos", en una reconstrucció molt acurada dels fets rodada a la zona on va tenir lloc. Avui els n'oferim la primera part, la preparació de l'erupció, quan molt poques veus s'avancen a allò que després va passar.

És un documental que reconstrueix amb actors i amb uns acurats efectes especials aquells mesos d'abans del desastre.

 


"Cronos" emet la segona part del documental sobre el volcà Krakatoa

26 i 27 d'agost del 1883. En quatre grans explosions, l'illa de Krakatoa mig desapareixerà i el soroll del volcà se sentirà fins i tot a França, a l'altra punta del món.

26 i 27 d'agost del 1883. Durant bona part de l'any, el volcà Krakatoa, que dóna nom a l'illa indonèsia on està situat, ha donat mostres d'activitat volcànica. Però els habitants de la zona estan relativament acostumats al brogit de la Terra...

Però aquells dos dies de l'estiu, el volcà esclatarà literalment. En quatre grans explosions, l'illa de Krakatoa mig desapareixerà i el soroll del volcà se sentirà fins i tot a França, a l'altra punta del món. Les quatre grans explosions provocaran quatre grans tsunamis de fins a 30 metres d'alçada, com una casa de 10 pisos, que colpejaran la zona, més o menys al mateix lloc que va ser devastat en el tsunami del 2004.

Aques dilluns "Cronos" els porta aquesta reconstrucció de les explosions i de la desaparició de Krakatoa. Anirem al moment àlgid, a aquells dies d'agost en què la terra es va estremir i que el mar va passar per sobre de les illes de la zona. Un documental històric espectacular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada