T7 - El gran terratrèmol de San Francisco

El gran terratrèmol de San Francisco, a "Cronos"

El programa ofereix un documental que reconstrueix el gran desastre del 18 d'abril de 1906, en el qual la ciutat més poblada dels Estats Units va ser pràcticament destruïda en pocs segons.

A "Cronos", ens traslladem a fa més d'un segle, al 18 d'abril de 1906, a San Francisco, a la costa oest dels Estats Units. Un gran terratrèmol d'una intensitat propera al 8 de l'escala de Richter va colpejar la ciutat amb l'epicentre del sisme només tres quilòmetres al sud del centre de la població. San Francisco, que en aquell moment era la ciutat més poblada dels Estats Units, va ser pràcticament destruïda en pocs segons.

Aquest desastre va tenir lloc en un moment en què els mitjans de comunicació començaven a enlairar-se. Per primera vegada, imatges de les cases enfonsades i d'una ciutat en ruïnes van anar arribant a tot arreu del món i van ser reproduïdes pels diaris i revistes de tot arreu.

"Cronos" els ofereix un documental que reconstrueix, a través dels testimonis directes, aquells dies terribles. Ho viurem en la pell dels qui ho van patir directament i en van deixar testimoni escrit o gràfic. No tots els supervivents es van comportar heroicament. La mesquinesa també es va fer notar en aquell moment.

Un "Cronos" humà i perfectament documentat. Un treball apassionant.

Part 1

 

Part 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada