T9 - Els britànics I

La invasió romana de les illes britàniques , a "Cronos"

L'any 58 aC, l'arribada d'un exèrcit romà de 10.000 homes va canviar Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda per sempre. "Cronos" ofereix el primer capítol de "The British", una ambiciosa sèrie sobre la història de les illes Britàniques des de Stonehenge fins a la Segona Guerra Mundial.

"Cronos" presenta "Les illes dels tresors", un documental sobre la invasió romana de les illes Britàniques. El treball contesta qüestions com quin efecte va tenir aquest moment històric en els assoliments dels antics britans, quines estructures socials dominaven abans de la invasió i qui i amb quin propòsit va erigir Stonehenge.


La sèrie "Els britànics"

El nucli de la sèrie gira entorn d'una pregunta intrigant. Avui en dia, gran part de la població mundial viu en un món a l'estil britànic. Com un grapat d'illes situades davant de la costa europea va arribar a dominar el planeta i inventar el món modern?

Cada episodi presenta sis històries dramatitzades, moments clau de canvi que ho van capgirar tot. Són relats extraordinaris de fermesa i constància, de lluites contra els elements i de triomfs de l'esperit humà, d'invents inspiradors i d'innovació, de coratge i heroisme.

La sèrie ofereix imatges increïbles. Una emocionant animació CGI recorre tot el país per mostrar com ha anat canviant i evolucionant amb el temps; l'acompanyen sorprenents seqüències documentals procedents de totes les illes britàniques. Un reguitzell de personatges famosos, coneguts i influents, aporten a la sèrie un punt de frescor autèntica mitjançant converses a la pantalla sobre què significa ser britànic.

Capítol 1: Les illes dels tresors

L'any 58 aC, l'arribada d'un exèrcit romà de 10.000 homes va canviar Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda per sempre. Quin efecte va tenir aquest moment històric en els assoliments dels antics britans? Quines estructures socials dominaven abans de la invasió i qui i amb quin propòsit va erigir Stonehenge?

 

Continua la història de les illes Britàniques, a "Cronos"

La invasió normanda de 1066 va transformar la Gran Bretanya quan Guillem el Conqueridor va desmantellar l'aristocràcia anglosaxona i va escombrar tota la diversitat regional.

"Cronos" emet el segon capítol de la sèrie "Els britànics" ("The british"), una sèrie ambiciosa i apassionant sobre la història de les illes Britàniques, des de Stonehenge fins a la Segona Guerra Mundial, passant per l'ocupació romana i el descobriment de la penicil·lina.

Capítol 2: El poder del poble

La invasió normanda de 1066 va transformar la Gran Bretanya quan Guillem el Conqueridor, buscant reafirmar el seu poder sobre tot Anglaterra, va desmantellar l'aristocràcia anglosaxona i va escombrar tota la diversitat regional. En aquest capítol descobrim el cost humà d'aquesta campanya i el perdurable llegat de les estructures socials establertes pels normands, però també com va començar a fermentar un esperit de resistència entre la població. Les reconstruccions dramàtiques ens mostren com l'arc va jugar un paper fonamental en la famosa victòria d'Azincourt a mans del rei Enric V, el 1415.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada