T13 - Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica

"Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica", a "Cronos"

Lise Meitner va ser una dona dotada per a la física, una figura històrica que es va avançar al seu temps. Mentre que explica el conflicte entre una dona moderna i una societat que només veu la família com la missió última d'una dona, el documental exposa els seus èxits com a científica i com a pionera del feminisme.

"Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica"

"Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica" explica la història d'una dona que mereix situar-se al nivell d'Einstein, Heisenberg i Otto Hans. Però la memorable vida de Meitner no és només una història exemplar sobre els desavantatges amb què les dones s'han d'enfrontar en el terreny de la investigació científica. Per contra, en el rerefons històric de l'Holocaust, es converteix també en el drama emocional d'una dona pacifista que, mitjançant la feina que tant estimava, posa els fonaments per crear l'arma més mortal de tots els temps, la bomba atòmica.

El documental estableix un recorregut històric des del començament del segle XX, passant per la guerra freda, fins ara, quan l'arma nuclear està a les mans de dèspotes superpoderosos i dements que amenacen constantment la humanitat amb la destrucció total. Un viatge històric que explora els lligams entre la ciència, la política, l'amistat i la responsabilitat.

Una producció de Westend Film & TV Production dirigida per Wolf von Truchsess.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada