T9 - Miquel Àngel. Superestrella

"Miquel Àngel superestrella", a "Cronos"

Aquest hàbil artista no només va ser un dels escultors més destres que mai han existit, sinó també un dels grans pintors i arquitectes de tots els temps.

"Cronos" emet el documental "Miquel Àngel superestrella".

El nom sembla evocar un encanteri màgic: Michelangelo!

El llegat artístic que va deixar a les generacions futures és pràcticament inigualable. Aquest hàbil artista no només va ser un dels escultors més destres que mai han existit, sinó també un dels grans pintors i arquitectes de tots els temps.

El reportatge que emet "Cronos" se centra en aquesta figura contradictòria i en la seva àmplia gamma de passions, així com en la seva visió de la creació del món. Com va arribar ell, un personatge tan difícil, a pintar la magnífica Capella Sixtina? I com va crear l'escultura més famosa en la història de l'art, el David, a qui milions d'admiradors veneren cada any com a l'autèntic Mister Univers?

L'estructura narrativa del documental es basa en la història de la realització d'aquestes dues tasques igualment titàniques, tot alternant entre una gran varietat d'emplaçaments i escenaris per oferir a l'espectador visions impactants sobre la vida i el patiment de Michelangelo, i també per acostar-lo al sentit de la seva època: el Renaixement.

L'orgullós artista florentí va viure enfrontaments dramàtics amb els seus mecenes, els homes inflexibles que dominaven la ciutat, i també amb Juli II, un gran entès en art, conegut com el "Papa guerrer" perquè va preferir el rugit dels canons a la pregària silenciosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada