T12 - Morts o lliures. Deportats a Austràlia

"Morts o lliures. Deportats a Austràlia", a "Cronos"

En les albors del segle XIX, l'Imperi Britànic era el més gran de la història, un imperi que negava drets i llibertats fonamentals a milions de persones. "Morts o lliures. Deportats a Austràlia" ("Death or liberty") és una apassionant sèrie de dos capítols que explica la història dels idealistes heroics i patriotes que van desafiar el poder de la Gran Bretanya i que van ser deportats a Austràlia com a càstig pels seus delictes.

"Morts o lliures. Deportats a Austràlia", a "Cronos"

"Morts o lliures. Deportats a Austràlia" (dos capítols) 

La minisèrie "Morts o lliures. Deportats a Austràlia", dirigida per Keith Farrell & Steve Thomas, és un agitat viatge sobre les vides heroiques de molts rebels que van ser exiliats a una presó sense murs: Austràlia. Fa dos-cents anys, aquests homes eren màrtirs als seus països d'origen, però les seves vides de condemnats són una història increïble i inèdita fins ara. Els irlandesos, gal·lesos, escocesos, revolucionaris i radicals del segle XIX són recordats per les seves accions als Estats Units i al Canadà, però se sap ben poc de la seva vida a les colònies penitenciàries d'Austràlia.

A través de testimonis de primera mà, aquesta sèrie explica la història d'alguns d'aquells personatges -apassionats, literaris i sovint temeraris- que van ajudar a forjar la moderna nació australiana. Basada en el llibre "Death or liberty", de Tony Moore, la sèrie dóna vida als valerosos agitadors que van triomfar en l'enfrontament amb els seus carcellers, amb un impacte que perdura en el món actual.

De la mà de famosos trobadors d'Irlanda (Lisa O'Neill), Anglaterra (Billy Bragg) i Austràlia (Mick Thomas), "Morts o lliures. Deportats a Austràlia" és també una història de música dramatitzada, amb cançons i contes d'agitació que són alhora corprenedores i, fins i tot, divertides. A partir dels escrits dels mateixos condemnats sentim històries plenes d'acció, sorprenentment temeràries, i de gestes valentes, que sentides avui esdevenen reflexions colpidores.

Els dos capítols constitueixen una pel·lícula única que barreja música, entrevistes amb experts, imatges de paisatges impressionants d'Irlanda, la Gran Bretanya i Austràlia, i dramatitzacions basades en les pròpies paraules dels convictes.


Capítol 1

 

Capítol 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada