T6 - El cirugià de la batalla de Trafalgar

"Cronos" presenta "El cirugià de la batalla de Trafalgar"

"Cronos" s'endinsa en un dels grans episodis bèl·lics del segle XIX, la batalla de Trafalgar, i ho fa des del punt de vista d'un cirurgià que assistia els ferits.

Tensió, dolor, patiment... Som el 21 d'octubre del 1805 a bord del vaixell insígnia de la flota anglesa a Trafalgar, el "Victory". A bord, però no pas a coberta, perquè els protagonistes d'avui no veuen en tota la batalla el color del mar ni del cel. Els protagonistes són els cirurgians que han de salvar les vides dels ferits a la batalla que s'apropa, i per això els esperen a la part més fonda de la nau, sota de la línia de flotació.

Els diaris i les descripcions de diversos protagonistes d'aquells fets han servit de base per elaborar el recull dels moments intensos que es van viure durant la batalla, entre d'altres, la mort de l'almirall Horatius Nelson.

"Cronos" ofereix el relat fidedigne d'aquelles hores. El principal cirurgià, William Beatty, és un home escèptic respecte a l'estratègia de Nelson. Pensa que llençar en línia recta tots els vaixells contra el mur de la flota franco-espanyola només pot portar al suïcidi. Les quatre hores i mitja que durarà la batalla les passarà complint el seu deure, però amb el convenciment que el desastre està a punt d'arribar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada