T6 - L'assassinat d'Enric IV

"Cronos" presenta "L'assassinat d'Enric IV"

Un documental que recorre, minut a minut, l'últim dia d'Enric IV, rei de França, convertit en llegenda per la seva mort i en símbol per les gestes que va fer en vida.

Aquest home barbut i ben plantat és el rei Enric IV de França, un dels més importants reis de la història d'Europa. Enric IV va regnar sobre un país que havia patit vuit guerres civils en quaranta anys. Guerres de religió, protestants hugonots contra catòlics. De fet, Enric va ser des de l'adolescència el líder de l'exèrcit protestant i gràcies a les victòries militars, l'habilitat diplomàtica i una mica d'atzar, ara Enric és rei de tots els francesos i ja no és protestant, sinó catòlic. O, almenys, això diu.... Però malgrat que al 1610 ja no hi havia guerra civil, els conflictes continuaven i podien tenir un desenllaç terrible per a Enric IV.

"Cronos", viatja fins a l'últim dia de la vida d'Enric IV. Un dia que va estar carregat de premonicions, d'auguris i, al mateix temps, de passions carnals, d'alta política i d'hedonisme.
I aquest viatge el fem amb una reconstrucció dels fets digna d'un "thriller" modern. Què passarà? Qui hi ha darrere del complot contra Enric IV? Catòlics, protestants? La llarga mà de Felip III de Castella? Potser el Papa? 

Una intriga apassionat, aquest dilluns  a "Cronos".

Part 1



Part 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada