T9 - La llegenda de Versalles I

La sèrie "La llegenda de Versalles"

Símbol de la glòria de França, Versalles és probablement el palau reial més esplèndid d'Europa, considerat una meravella del món. Del 1643 al 1792 va servir de teló de fons a la monarquia francesa per escenificar la seva època més esplendorosa fins als moments més foscos de la caiguda de la dinastia dels Borbons. Lluís XIV, Lluís XV i Lluís XVI: tres reis, tres regnats, tres històries.

Aquesta sèrie, en alta definició, ofereix un retrat delicat i atractiu dels monarques, tot recreant la seva vida, amors i voluntat política. Des del Rei Sol, admirat per la cort i els seus súbdits, fins a Lluís XVI, l'únic rei de França que va  ser executat, reviurem el Versalles del segle XVIII fins a la Revolució Francesa.

Rodats en els espectaculars salons, dormitoris i jardins del mateix palau, aquests documentals dramatitzats de fotografia sensacional donen vida als tres reis dels 150 anys de monarquia francesa més famosa, i compten amb entrevistes amb els màxims especialistes d'aquest tema.


"La llegenda de Versalles", a "Cronos"

Lluís XIV, Lluís XV i Lluís XVI: tres reis, tres regnats, tres històries.


"La llegenda de Versalles", a "Cronos"
"Cronos" emet els dos primers capítols de la sèrie "La llegenda de Versalles".

Símbol de la glòria de França, Versalles és probablement el palau reial més esplèndid d'Europa, considerat una meravella del món. Del 1643 al 1792 va servir de teló de fons a la monarquia francesa per escenificar la seva època més esplendorosa fins als moments més foscos de la caiguda de la dinastia dels Borbons.

Capítol 1: Versalles, el somni de Lluís XIV

Versalles, 1649. Un senzill pavelló de caça al capdamunt d'un turó assotat pel vent i envoltat de boscos i una zona pantanosa pudent. Vet aquí el paisatge on un vailet, que més endavant es coneixerà com el Rei Sol, solia anar a caçar amb el seu pare, Lluís XIII.

Mig segle més tard, hi trobem el palau reial més esplèndid de tot Europa, erigit al bell mig de jardins que conviden a tastar el paradís terrenal.
El vincle entre els dos escenaris és la història de Lluís XIV, un rei jove i visionari que va combinar la seva voluntat política amb un gust molt refinat per les arts, i que va comptar amb els principals artistes de l'època: Le Vau, Le Brun, Le Nôtre i Mansart.

 


Capítol 2: Versalles, el somni de Lluís XIV

Res, ni guerres, ni finances, ni els drames de la seva vida personal, no van poder dissuadir Lluís XIV de fer realitat el somni de ser l'únic creador del seu palau: Versalles. Mitjançant la descripció d'aquest llarg matrimoni entre arquitectura, art i poder, dominat des del principi fins al final pels capricis, intuïcions i decisions d'un monarca absolutista, aquest programa mostra un retrat sensible i atractiu del Rei Sol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada