T9 - Barbanegra

"Barbanegra", a "Cronos"

El programa ens descobreix el pirata més conegut de la història en aquesta sèrie que, acompanyada dels comentaris d'un narrador, ens revela també fets relacionats amb la pirateria.

El Carib, 1717. Ens trobem en l'època daurada de la pirateria. En una taverna a les Bahames, els principals capitans pirates de la jornada es posen al dia de les últimes novetats. El més intimidador de tots, Barbanegra, recluta un nou primer oficial, Israel Hands, abans de fer-se a la mar. Aviat es convenç que ja és hora d'aconseguir una presa més gran de les que està acostumada la tripulació. Barbanegra localitza un vaixell d'esclaus francès, se n'apodera, li canvia el nom per "Queen Anne's Revenge" i s'embarca en un viatge de saquejos implacable que segellarà la seva reputació, però que a la vegada el portarà a la perdició.

Endinsant-se en la boca del diable, 1718. Barbanegra guia una petita flota de balandres, amb uns 300 homes a bord, pel Carib. Per allà on passa es forja una reputació de ferocitat espaordidora a base de rumors que adverteixen d'un capità pirata semblant al diable. Ell i els seus homes capturen molts vaixells, inclòs el "Great Allen" de Boston, abans de relaxar-se en les tavernes del costat del port. Allà es distreuen amb una colla de jovenetes desitjoses d'apoderar-se dels seus diners.

La història va acompanyada dels comentaris del narrador, que revelen fets relacionats amb la pirateria, entre els quals, referències a codis pirates, la naturalesa dels tresors (penols, cables i anyil a més a més d'or, plata i rom,) així com els misteris de la navegació. A mar no hi ha escapatòria dels horrors de la disenteria, dels huracans, de les privacions i del fuet. Les accions de Barbanegra arriben a oïda del governador de Virgínia, Alexander Spotswood. Aquest, però, està més pendent d'eludir els seus enemics polítics... tant de bo pogués aconseguir alguna mena de cop d'efecte! Més al sud, Barbanegra assoleix el punt àlgid de la seva carrera de terror tot assetjant amb els seus vaixells el port de Charleston. Com és que, després de cometre aquesta atrocitat, l'única cosa que demana és una caixa plena de medicines? Només unes setmanes més tard, enfonsa el seu vaixell insígnia, acomiada els seus homes i demana que li concedeixin un perdó reial mentre intenta establir-se amb la protecció de Charles Eden, l'estrany governador de Carolina del Nord. Es casa amb la catorzena dona i quan s'adona que la vida a terra ferma no és tan bona com la pintaven, torna a la seva antiga vida. Es retroba amb companys pirates i organitza una congregació a l'illa d'Ocracoke, fet que desencadena una sèrie de rumors que insinuen la creació d'un regne pirata a poca distància de la costa americana. Ha arribat l'oportunitat de Spotswood. Si aconsegueix matar Barbanegra i desemmascarar Eden, reforçarà el seu poder polític i podrà heretar el llegendari tresor de Barbanegra. Les tripulacions de la Marina Reial que envia a Ocracoke no el deceben i el 22 de novembre de 1718 Barbanegra és acorralat i decapitat.


Part 1

 

Part 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada