T11 - La batalla de Bannockburn

"La batalla de Bannockburn", a "Cronos"

Documental que explica la lluita per la corona escocesa que s'esdevé al començament del segle XIV en plena ocupació anglesa d'Escòcia, els esdeveniments previs a la batalla de Bannockburn, el 1314, i el desenvolupament d'aquest episodi llegendari per al poble escocès. A Bannockburn s'enfrontaren el poderós exèrcit anglès, comandat pel rei Eduard II, i Robert de Bruce i els seus homes, molt menys nombrosos, però decidits a lluitar per la causa de la nació escocesa.

"Cronos" ens transporta a la llegendària batalla escocesa de Bannockburn

El 1314, mitjançant l'esforç i la intriga, el rei escocès Robert de Bruce havia conquerit tots els grans castells del seu territori en mans dels anglesos excepte Stirling. El rei anglès Eduard II va organitzar un exèrcit per sotmetre els escocesos.

"La batalla de Bannockburn", a "Cronos"

El documental narra la història d'aquesta important campanya, que va culminar amb la decisiva batalla de Bannockburn, a l'ombra del castell de Stirling, on Escòcia va guanyar la independència. Primer explica el context en què té lloc aquesta batalla; la lluita acarnissada, en plena ocupació anglesa d'Escòcia; els esdeveniment previs a la batalla i el desenvolupament d'aquest combat llegendari per al poble escocès. A Bannockburn s'enfrontaren el poderós exèrcit anglès, comandat pel rei Eduard II, i Robert de Bruce i els seus homes, molt menys nombrosos, però decidits a lluitar per la causa de la nació escocesa.

"La batalla de Bannockburn" s'ha realitzat amb recreacions extremadament detallistes i intenses, en localitzacions naturals d'Escòcia i Nova Escòcia (Canadà) i utilitzant la superposició d'imatges recreades en croma, tal com s'ha fet servir a pel·lícules com "300" o "Sin City". I amb el suport de grans actors i de les intervencions d'historiadors actuals, que han consagrat la seva vida a entendre aquella batalla i escriure'n la versió més fidel i definitiva.

Una producció d'Arcadia Content, dirigida per Ben Molte


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada