T9 - El manicomi Bedlam

El manicomi de Bedlam, a "Cronos"

Durant segles se'l va titllar satíricament de "zoo humà" i d'"universitat de la demència", i per més de 100 anys va constituir una de les principals atraccions turístiques de Londres.

"Cronos" emet "El manicomi de Bedlam".

Durant segles se'l va titllar satíricament de "zoo humà" i d'"universitat de la demència", i per més de 100 anys va constituir una de les principals atraccions turístiques de Londres: és així com Bedlam va arribar a ser sinònim de la pròpia idea de bogeria.

Malgrat una increïble trajectòria de 750 anys com a institució mental de renom mundial, la història de Bedlam no s'havia narrat mai per la petita pantalla. El reportatge inclou entrevistes aclaridores amb coneguts historiadors i escriptors, alhora que reprodueix escenes captivadores per donar vida a personatges clau les vides dels quals van transcórrer dins l'hospital.

Basant-se en diaris històrics i relats literals inspirats en visites a Bedlam, el documental se centra en el rol de la institució d'obligar la societat "sana" a mirar-se al mirall per plantejar-se una qüestió: qui eren, els bojos, els de dins o els de fora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada