T7 - Situació crítica I

"L'assalt a Entebbe" i "Capturant Pablo Escobar", a "Cronos"

El primer reportatge recorda la captura d'un avió d'Air France l'any 1976, i el segon parla d'un home que, durant molts anys, va ser el criminal més perseguit del món.

"Cronos", emet els reportatges "L'assalt a Entebbe" i "Capturant Pablo Escobar".

"L'assalt a Entebbe"

El juliol de 1976 un grup armat va capturar un avió d'Air France i el va desviar cap a Uganda, on el general Idi Amin Dada manava i va beneir l'acció. Els terroristes van amenaçar de matar tots els jueus de l'avió, més d'un centenar, si no s'alliberaven presos palestins tant a Israel com a altres països. La situació era terrible i l'amenaça era ben real. Només feia quatre anys del segrest i assassinat d'atletes israelians als Jocs Olímpics de Munic.

L'exèrcit israelià va fer un cop de força i va enviar un centenar de comandos a l'aeroport ugandès d'Entebbe, on mantenien segrestats els ostatges. Mai s'havia aconseguit portar a terme una operació tan agosarada i difícil.

El documental que emet "Cronos" retrata amb tota vivesa aquells dies de l'estiu del 1976. La tensió del segrest, la preparació del rescat, els problemes i entrebancs de l'operació militar...

 


"Capturant Pablo Escobar"

Pablo Escobar, traficant de drogues, cap del càrtel de Medellín, a Colòmbia, durant molts anys va ser considerat el criminal més perseguit del món. Se li van atribuir més de 5.000 assassinats i en el moment culminant del seu poder era un dels homes més rics de la Terra.

A principis dels anys vuitanta, Escobar era un home poderosíssim. Era el principal exportador de cocaïna de Colòmbia als Estats Units. Amb milions de dòlars al seu abast, tenia comprat bona part de l'estat colombià. Però tant de poder se li va girar en contra. Era massa conegut internacionalment com a traficant i no tenia ni les ganes ni l'habilitat d'amagar els seus crims. L'exèrcit, la policia i les agències antidroga dels Estats Units i de Colòmbia es van aliar per derrotar el perillós narcotraficant.

"Cronos" emet un relat vibrant d'aquesta història, la recerca i captura del delinqüent més perillós del món, Pablo Escobar. Coneixem els protagonistes dels fets, veiem imatges reals de l'època i reconstruïm el minut a minut d'aquesta persecució tan trepidant.

"Capturant Pablo Escobar" és com una pel·lícula d'acció, però amb l'afegit apassionant de saber que estem davant d'uns esdeveniments autèntics, portats a la pantalla amb rigor documental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada