T11 - L'heroi cec

"L'heroi cec", a "Cronos"

Docudrama que recrea la resistència que va oposar un home cec al règim nacionalsocialista. Una de les seves protegides explica com l'empresari Otto Weidt protegia de la Gestapo els seus treballadors.

"L'heroi cec", a "Cronos"


"L'heroi cec", a "Cronos"

"L'heroi cec" (Ein blinder Held – Die Liebe des Otto Weidt) es un film alemany de 2014 que explica la història real del fabricant de raspalls Otto Weidt, que va aconseguir protegir la petita plantilla jueva del seu negoci de Berlín durant el temps del nazisme. Weidt va utilitzar una barreja de subterfugi, actuació, adulació, aparent submissió, perseverança, enginy i suborn per protegir els seus treballadors jueus de la Gestapo.

La pel·lícula se centra en la relació amorosa entre Weidt i la seva jove empleada jueva Alice Licht, així com en els esforços de Weidt per salvar la vida dels seus empleats jueus, especialment d'Inge Deutschkron i Alice Licht. Weidt va ser honrat pòstumament el 1971 amb el títol de "Justos entre les nacions" per les seves accions.

La pel·lícula va ser emesa per primera vegada a la ARD el 6 de gener de 2014 i ha rebut crítiques positives per la seva representació realista i emocional de la història. La pel·lícula combina escenes recreades amb material d'arxiu de l'època i contribucions i comentaris de la mateixa Inge Deutschkron.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada