T11 - La cançó de Roland

"La cançó de Roland", a "Cronos"

"Cronos" analitza què hi ha de cert en la famosa cançó de Roland

"La cançó de Roland", a "Cronos"

"La cançó de Roland" és un viatge de 1.200 anys al passat, buscant els orígens i el significat d'una de les peces literàries més antigues i més conegudes de la cultura europea. El documental investiga els fets històrics que es relaten al "Cantar de gesta" mitjançant tres eixos narratius principals:

- El relat del guionista i director Olivier van der Zee, després que descobrís en el País Basc una placa en homenatge als soldats bascos que van derrotar l'emperador Carlemany, contradient el que ell va aprendre de nen, que un exèrcit de 400.000 sarraïns va aniquilar la seva rereguarda comandada per Roland.

- La recreació històrica de la campanya de l'exèrcit de Carlemany, de l'any 778, per la presa pacífica de Saragossa, els governants de la qual van sol·licitar la seva protecció davant l'emirat de Còrdova.

- Les prospeccions arqueològiques en els llocs on es va poder produir l'atac, tractant de trobar proves que permetin determinar l'escenari real d'aquella emboscada coneguda com la batalla de Roncesvalls.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada