T11 - Clemenceau, el pare de la victòria

"Clemenceau, el pare de la victòria", a "Cronos"

"Cronos" s'aproxima a una de les figures clau en la història de la França recent: Georges Clemenceau. El polític francès va tenir un paper determinant en un moment, en plena Primera Guerra Mundial, en què els alemanys assetjaven París i els aliats semblaven condemnats. La seva determinació durant la guerra va ser fonamental i els seus conciutadans el van batejar com "el pare de la victòria".

Clemenceau visita les trinxeres a "Clemenceau, el pare de la victòria"

"Clemenceau, el pare de la victòria", a "Cronos"

Charlotte Beauséjour, una jove periodista quebequesa viatja a França per fer una biografia de l'estadista francès Georges Clemenceau, heroi de la Primera Guerra Mundial. El 1917, les tropes alemanyes, reconstituïdes arran del fracàs al front oriental, amenacen París, mentre que l'exèrcit francès viu una onada de motins. Amb l'aigua al coll, França necessita un salvador. Contra tot pronòstic, el 1917, "el Tigre" Clemenceau -malnom que dóna fe de la seva reputació- és nomenat president del Consell i es fa càrrec del govern i, per tant, de la direcció de la guerra. Malgrat la reticència inicial de Clemenceau, president i periodista arriben a fer amistat, fet que permet a Charlotte copsar els matisos de la personalitat del mandatari i l'ajuda a entendre, també, la seva política.

"Clemenceau, el pare de la victòria" acosta a l'espectador la figura d'aquest polític a través de la mirada de la periodista quebequesa, però també dels seus amics i adversaris. Així, en aquest treball hi desfilen personatges influents com Georges Mandel, el general Mordacq, Georges Wormser, d'entre els col·laboradors, però també alguns dels seus adversaris destacats, com Raymond Poincaré o Aristide Briand, sense oblidar la presència d'un dels seus grans còmplices, Claude Monet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada