T1 - La secreta Inquisició

Cronos emet "El foc de la fe", el primer capítol de la sèrie "La secreta Inquisició"

"Cronos" estrena la sèrie de tres capítols "La secreta Inquisició", una mirada en profunditat a la Santa Inquisició des del punt de vista de les víctimes i el dels jutges.

"Cronos" comença a emetre una sèrie de tres capítols: "La secreta Inquisició". "El foc de la fe" és el primer títol, al qual seguiran les pròximes setmanes "Presó de l'esperit" i "Guardià de l'Església".

Aquesta sèrie de tres capítols és una docuficció sobre la Santa Inquisició, institució que es va establir el 1542 per contrarestar la influència de la reforma protestant i que continua vigent amb el nom de Congregació per la Doctrina de la Fe. En cada episodi es relata la història des de dues perspectives: la de la víctima i la del jutge.

En la sèrie hi participen representants del Vaticà i historiadors especialitzats en l'Església, com el llavors cardenal Joseph Ratzinger, prefecte de la Congregació per la Doctrina de la Fe abans de ser nomenat papa. També hi apareix Peter Godman, autor del llibre "La Inquisició secreta", la intenció del qual era esbrinar quina mena de persones eren els inquisidors, què els motivava i quins mètodes feien servir.

El primer episodi, "El foc de la fe", narra l'ascensió al temut càrrec de gran inquisidor de Giulio Antonio Sartori i la persecució per part de la Inquisició del reconegut filòsof Giordano Bruno, que va ser cremat a la foguera.



"Cronos" presenta "La secreta Inquisició: presó de l'esperit"

"Cronos" emet el segon capítol de la sèrie "La secreta Inquisició". Aquest episodi se centra en la figura del papa Benet XIV i l'inquisidor Ganganelli.

El programa del 33 "Cronos" presenta el segon dels tres capítols de la sèrie "La secreta Inquisició", que porta per títol "Presó de l'esperit."

La presó de l'esperit
Aquest segon capítol se centra en la història del gran reformador i papa Benet XIV, que va intentar portar l'esperit de la Il·lustració a la Inquisició, un intent frustrat per l'inquisidor fanàtic Ganganelli, que més tard es va convertir en Papa, un dels més funestos de la història.



Cronos emet "Guardià de l'església", que acaba la sèrie "La secreta Inquisició"

"Cronos" acaba la sèrie "La secreta inquisició". El capítol mostrarà la transició en què la vella inquisició va tranformar-se, als anys 60, en l'actual Congregació per la Doctrina de la Fe.

El programa del 33 "Cronos" presenta l'últim dels tres capítols de la sèrie "La secreta Inquisició", que porta per títol "Guardià de l'església."

Guardià de l'església

El tercer i últim capítol retrata la dramàtica transició, als anys 60, de la vella Inquisició cap a una nova i reformada institució: la Congregació per la Doctrina de la Fe. Abans de convertir-se en el papa Benet XVI, el cardenal Joseph Ratzinger era el prefecte de la congregació i el documental ens mostra com va donar suport a posicions polèmiques de l'església respecte a temes com el comunisme o la sida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada