T1 - La batalla de Leipzig

El documental "La batalla de Leipzig", dijous a "Cronos"

Dijous, el programa del 33 "Cronos" presenta un documental sobre la batalla històrica que va significar el començament de la fi de l'imperi napoleònic.

El programa del 33 "Cronos" vol recordar mitjançant un documental històric com el 16 d'octubre de 1813 una aliança d'austríacs, prussians, russos i suecs, comandats pel príncep Carles Felip Schwarzenberg, es va enfrontar amb l'exèrcit napoleònic als afores de Leipzig en una batalla que es va convertir en decisiva.
Prop de mig milió de soldats van ser mobilitzats i la ciutat de Leipzig es va convertir en el camp de batalla més gran de la història de la humanitat.

Durant els tres primers dies cap dels dos bàndols va ser capaç de prendre avantatge mentre el camp de batalla s'anava transformant en un escenari d'horror. Al final del tercer dia, les forces aliades van aconseguir finalment que Napoleó es retirés als suburbis de la ciutat. Conscient de la seva posició desesperada, Napoleó ordena retirar-se la matinada del 19 d'octubre. Era la primera vegada que un dels seus exèrcits perdia una batalla. Les tropes franceses comencen a fugir en la foscor.

La batalla de Leipzig, coneguda també com "La batalla de les nacions", va canviar la història del món. La derrota de Napoleó va significar el començament de la fi del seu imperi. Un any abans el seu exèrcit havia ocupat Moscou; mig any després seria desterrat a l'illa d'Elba, amb una guàrdia d'honor de només 800 soldats.

Els detalls de la història normalment amaguen el que passa a l'home comú. Per equilibrar la balança, els autors d'aquest documental, Hannes Schuler i Jan N. Lorenzen, expliquen amb el màxim de detall i realisme possibles, què va passar durant els quatre dies de la batalla més gran, fins ara, de la història de la humanitat. S'han fet servir les últimes tècniques informàtiques d'animació per recrear el camp de batalla. Però, per sobre de tot, els autors se centren en alguns dels soldats i ciutadans comuns, i en descriuen les dures condicions de vida i els temors en un film que és un document entenedor sobre la capacitat humana de sofriment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada