T1 - Genghis Khan

"Cronos" reconstrueix dijous la vida del mític Genghis Khan

"Cronos" presenta dijous un documental que reconstrueix la vida del líder mongol, un home que va conquerir un imperi més gran que el romà.

Ataca sempre primer i venja't sempre. Genghis Khan va aprendre aquestes lliçons pel camí difícil durant la seva violenta infància. Fill d'un pare assassinat, Gheghis va créixer en l'ambient inoblidable de l'estepa de Mongòlia. Però com s'ho va fer, crescut en la pobresa, per convertir-se en el gran Khan?

Combinant imatges d'acció a Mongòlia amb el software CGI utilitzat pel "Senyor dels anells", la representació de la batalla es porta a un altre nivell. Així mateix, es reexplica com Genghis va arribar, en el seu punt més àlgid, a conquerir un imperi més gran que el romà. Darrere el seu èxit hi havia la seva habilitat per inspirar lleialtat en els seus homes. Des de la feroç batalla de Beijing fins a la traïció del seu germà de sang, el gelós, Jamuka, Genghis va exigir sempre la victòria.

I el seu llegat va prevaldre. Almenys al cap de 700 anys d'haver-se mort, els generals de la II Guerra Mundial encara feien servir els seus plans de batalla. Però també li ha quedat una reputació fosca, fins i tot diabòlica. A vegades se'l descriu com un psicòpata que va matar el seu germà i va ordenar la mort del seu millor amic. És important recordar Genghis com un home sense compassió, un carnisser brutal, o bé la seva reputació és un malentès, i s'ha embrutit i exagerat al llarg dels anys? Deixa que aquesta pel·lícula definitiva t'exposi els fets històrics per decidir què en penses...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada