T3 - Els guardians de Roma

Torna "Cronos" amb "Els guardians de Roma"

El programa dedicat a l'emissió dels millors documentals d'història de producció internacional torna al 33. 

Els guardians de Roma a "Cronos"
Els guardians de Roma a "Cronos"
"Els guardians de Roma", el primer de dos capítols sobre la Roma imperial.

Segle I abans de Crist. No hi ha sobre la terra cap estat més poderós... Ara l'emperador és Neró, un home que és amant de tota mena de plaers extrems.

L'any 61 Roma és una ciutat caòtica, vital i brutal. Però hi ha homes que procuren de posar una mica de seny entre tant desordre: són els vigilants del foc, mig bombers, mig policies municipals, que vetllen per la seguretat dels ciutadans.

Els vigilants del foc: sovint antics esclaus disposats a arriscar les seves vides per tal d'aconseguir la ciutadania romana. Avui en diríem la nacionalitat...

"Cronos" convida els teleespectadors a compartir les investigacions de dos guardians de Roma, Caius Junius Theseus i Lucius Pedanius Celer, els encarregats de trobar l'assassí del prefecte de la ciutat. L'assassí sembla clar: és un dels seus esclaus, però... aquesta mort no pot ser que sigui fruit d'una gran conspiració?

"Cronos" ofereix, en aquesta gran producció europea, un espectacle fascinant...



La història de "Els guardians de Roma" continua a "Cronos"

Segona i última entrega del documental que tracta la vida social i política de la Roma imperial.

Imatge de "Els guardians de Roma"
Imatge de "Els guardians de Roma"
Bacanals, lluites de gladiadors, les crucifixions de cristians... Aquests són els elements que s'associen amb la Roma imperial. Però un moment clau de la història de Roma va ser el gran incendi que va patir la ciutat quan Neró n'era l'emperador.

Neró, que era un excèntric i, en certa mesura, un degenerat, va ser acusat d'haver provocat l'incendi. El provoqués o no, el cert és que l'emperador va aprofitar l'avinentesa per fer una gran matança de cristians, que qüestionaven el seu poder.

"Cronos" segueix les aventures de Caius Junius Theseus i Lucius Pedanius Celer, els dos vigilants del foc que investiguen l'estranya mort del prefecte de la ciutat, i s'introduirà en els ambients més tancats i desconeguts de l'antiga Roma.

"Els guardians de Roma" és una magnífica producció, assessorada pels millors coneixedors del món antic. El capítol 2 també aconsegueix transportar el teleespectador a la Roma imperial. En concret, a les vigílies del 18 de juliol de l'any 64, quan l'incendi de Roma estava a punt de destruir la ciutat més gran del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada