T4 - Deu dies per a la victòria

"Cronos" dramatitza els últims deu dies de la Segona Guerra Mundial

Combinant reconstruccions espectaculars amb testimonis i records dels protagonistes, el documental segueix deu històries dramàtiques del final de la guerra. 

Els tancs soviètics entren a Berlín.
Els tancs soviètics entren a Berlín.
"Cronos" presenta el primer dels dos capítols de la producció "Deu dies per a la victòria". 

Finals d'abril de 1945, al centre d'Europa. Falten només deu dies per al final de la guerra, deu dies per a la victòria dels aliats. La immensa majoria dels presents són conscients que la guerra s'acaba i ningú no vol ser recordat com un dels últims morts de la Segona Guerra Mundial.

La situació és aquesta: els extensos territoris ocupats pels nazis en bona part ja han estat alliberats. A més de la gran part del territori d'Alemanya, només queden sota la bota de Hitler els Països Baixos, el nord d'Itàlia, Dinamarca i Noruega. La pressió més forta els ve per la banda soviètica, on els exèrcits de Stalin estan a punt de conquerir Berlín.

El documental segueix deu persones, deu històries dramàtiques en aquells deu extraordinaris dies. Combinant reconstruccions espectaculars amb els testimonis i els records dels protagonistes, "Cronos" ofereix la primera part d'aquest magnífic docuficció.

De la mà d'aquestes persones, el documental s'introdueix en el búnquer de Hitler a Berlín, en un comando canadenc darrere de les línies enemigues, en un grup de partisans que tenen com a missió capturar Mussolini, en un destacament de soldats soviètics amb una missió.



"Cronos" dramatitza els últims deu dies de la Segona Guerra Mundial

El programa del 33, que ofereix els millors documentals històrics de producció internacional, presenta el segon dels dos capítols de la producció "Deu dies per la victòria".



El documental segueix deu persones, deu històries dramàtiques, durant deu dies extraordinaris. Conté unes reconstruccions espectaculars dels testimonis i els records dels protagonistes.

La Segona Guerra Mundial està a punt d'acabar. Queden pocs dies per a l'enfonsament definitiu de l'Alemanya nazi, però els vents de la guerra encara poden matar els protagonistes del documental, les seves famílies i i els seus amics. És un moment transcendental de la seva vida, i en són molt conscients.

Els últims dies de l'abril i els primers de maig del 1945 van marcar el futur d'Europa, com a mínim, durant les quatre dècades següents.

La derrota d'Alemanya en aquells moments era segura, però l'endemà del final de la guerra podia començar-ne una altra entre els dos bàndols aliats. D'una banda, els anglosaxons -els Estats Units i la Gran Bretanya-  i de l'altra, la Unió Soviètica. Nord-americans, britànics, canadencs, australians, russos, italians, alemanys, holandesos... Tots s'hi jugaven la pell i el futur, en aquells últims dies de la guerra.

Amb aquest documental que emet "Cronos", els teleespectadors podran reviure i posar-se a la pell de deu persones que van viure intensament els últims dies de la Guerra Mundial...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada