T4 - Trafalgar

"Cronos" estrena temporada amb "Trafalgar"

El 33 estrena la quarta temporada de "Cronos", el programa de documentals històrics de producció internacional, amb l'emissió de "Trafalgar".

"Cronos" ofereix "Trafalgar"
"Cronos" ofereix "Trafalgar"
Trafalgar

A principis del segle XIX, les guerres napoleòniques devastaven el continent. Un dels moments clau d'aquell llarg conflicte serà l'anomenada batalla de Trafalgar, una batalla naval que es va fer davant del cap de Trafalgar, a prop de Cadis. S'enfrontaven les grans potències marítimes del moment: d'una banda, la flota britànica, de 27 grans naus, comandada per l'almirall Nelson; de l'altra, els 33 millors vaixells de les flotes francesa i espanyola, sota l'almirall Villenueve i tenint com a segon l'almirall Gravina. Ha estat, potser, la batalla naval més espectacular de la Història.

El documental de la cadena francoalemanya Arte es trasllada a les setmanes prèvies a l'enfrontament de la mà de l'almirall francès Pierre de Villeneuve.

Villeneuve, a bord del seu vaixell Bucentaure, portarà a la destrucció a la seva pròpia flota. Però potser Villeneuve no va ser l'únic culpable de la derrota a Trafalgar...

El documental reconstrueix aquella batalla i torna al 1805 gràcies als efectes especials dels ordinadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada