T3 - Neró, innocent o culpable?

"Cronos" presenta "Neró: innocent o culpable?"

"Cronos", el programa dedicat a l'emissió dels millors documentals d'història de producció internacional, presenta "Neró: innocent o culpable?" que aborden la Roma imperial.

Neró: innocent o culpable? a "Cronos"
Neró: innocent o culpable? a "Cronos"
"Cronos" presenta "Neró: innocent o culpable?".
Durant sis dies i sis nits un terrible incendi va cremar del tot la ciutat més gran de l'antiguitat: Roma. Som a l'any 64 després de Crist i molts veuen la mà del mateix emperador, Neró, darrere de l'incendi. Té raons per fer-ho ? Neró té grans idees sobre com hauria de ser la ciutat i destruir-la és un primer pas per complir els seus somnis. I, a més a més, culpant els cristians de l'incendi, destrueix de passada uns quants enemics...

Però no tot és tan clar: un incendi casual durant un càlid juliol no és, ni de bon tros, descartable... Avui Cronos els convida a participar en un judici: "Neró: innocent o culpable?"

Amb l'ajuda del millors coneixedors de l'època mirarem de comprendre com es va poder produir un incendi que va matar desenes de milers de persones. Neró tenia una personalitat cruel que l'havia dut a assassinar la seva pròpia mare i la seva esposa... Però Neró estimava Roma i costa de creure que fos capaç de destruir-la per satisfer la seva ambició. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada