T2 - Tombes històriques

"Cronos" reconstrueix la vida del guerrer més gran d'Egipte, Thutmosis III

Thutmosis III va ser el guerrer més gran de l'Antic Egipte. "Cronos" explica dijous les seves gestes, en el primer capítol de la sèrie documental "Tombes històriques".

"Cronos" estrena la sèrie "Contes de la tomba", que consta de tres capítols, el primer dels quals és "El rei guerrer d'Egipte".

No hi ha cap civilització que hagi dedicat més fe, energia i recursos a acomodar els seus ciutadans -especialment la seva reialesa- després de travessar la línia que els ancians egipcis. Des de Luxor i Saqqara fins a la Vall dels Reis, els distingits s'embarcaven en el seu viatge etern amb una grandesa magnificent. Del puzle arqueològic que els ancians ens han deixat a les tombes, un retrat d'una cultura poderosa i complicada ha anat apareixent lentament.

Amb les claus que trobem en aquestes tombes, ens aventurarem darrere els cementiris i explorarem com era la vida quan aquestes ànimes seguien vives. Utilitzant la recreació dramàtica, tornarem enrere per capturar els detalls de la vida d'aquesta gent anciana.

Combinant el treball d'investigació detectivesca amb les proves científiques i unes recreacions detallades i estilístiques, oferirem un viatge dramàtic i visual cap a aquest temps perdut.

Capítol 1: El rei guerrer d'Egipte
Ell va ser el rei guerrer més important/gran de l'antic Egipte. Un comandant valent, un mestre de les tàctiques i invencible en la batalla. Va ser Thutmosis III -conegut avui en dia pels egiptòlegs com el "Napoleó d'Egipte". Però com va ser aquest faraó capaç de conquerir tants enemics i portar l'imperialisme egipci al seu zenit?

En aquest episodi explorarem els factors que van conduir Thutmosis III a ser un guerrer excel·lent. Seguirem les seves campanyes militars als camps de batalla de sorra. I, amb l'ajuda dels arqueòlegs moderns, posarem el seu antic armament a prova.



LLadres que saquegen les tombes dels faraons, a "Cronos"

"Cronos" emet el segon capítol de la minisèrie documental "Tombes històriques", que reflecteix històries de lladres que assaltaven les tombes dels faraons egipcis.

Lladres de tombes, a "Cronos"
Lladres de tombes, a "Cronos"
El segon capítol de la minisèrie "Tombes històriques", anomenat "Robar els morts".

Sinopsi
Van venir a la nit i ataquen sense avisar. Amb les tombes i palaus com a objectius, aquests lladres dels morts han robat els rics des dels principis dels temps. En aquest episodi dels "Contes de la tomba", aprenem com els arquitectes reials van començar a adequar les criptes dels faraons amb accessoris antisaquejadors. I sentirem les veus d'aquests antics lladres, tal com ells encarnen les aventures, perills, malediccions, intrigues i recompenses en què s'envolten quan roben els morts.






Tombes històriques, la venjança de l'harem

"Cronos" presenta el trecer i ultim capítol de la sèrie documental "Tombes històriques".

Sinopsi:
Ramsès III va ser un dels faraons més importants d'Egipte. Les seves armades van salvar Egipte d'invasors despietats. Les seves proeses, temples i fortaleses van ser material de llegenda a tot el món. Però el seu reialme va acabar en una mort misteriosa. Estava obsessionat amb el seu harem i vençut per una intriga sexual? La conspiració ha esperat, silenciosa, durant més de 3.000 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada